kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Özcan ÜAK toplantısına katılmayacak

Yeni Haber
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Üniversitelerarası Kurulun (ÜAK) yarın yapacağı olağanüstü toplantıya katılmayacağını açıkladı.

Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, ÜAK Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın yarın saat 10.30'da yapılacak toplantı için yaptığı çağrı yazısında ''T.C Anayasasının bazı maddelerinde yapılan değişiklik nedeniyle son günlerde türbanla ilgili yaşanan gelişmeler'' gündem konusunun ÜAK'ın görev alanına girmediğini vurguladı. Özcan, bu görüşünü 1 Şubat 2008 tarihinde katıldığı ÜAK toplantısında da dile getirildiğini anımsattı.

ÜAK'nın görev ve yetkilerine de değinen Özcan, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 11. maddesine göre ÜAK'nın akademik bir organ olduğunu belirterek, Kurulun karar alabileceği konuları şöyle sıraladı: ''Yükseköğretim planlaması çerçevesinde üniversitelerin eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayım faaliyetlerini koordine etmek, uygulamaları değerlendirmek, YÖK'e ve üniversitelerde önerilerde bulunmak, Teşkilat ve kadro yönünden ve YÖK kararları doğrultusunda üniversitelerin öğretim üyesi ihtiyacını karşılayacak önlemleri teklif etmek, Üniversitelerin tümünü ilgilendiren eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayım faaliyetleri ile ilgili yönetmelikleri hazırlamak veya görüş bildirmek, Aynı veya benzer nitelikteki fakültelerin ya da üniversitelere veya fakültelere bağlı diğer yükseköğretim kurumlarının eğitim-öğretimine ilişkin ilkeler ve süreler arasında uyum sağlamak, Doktora ile ilgili esasları takip etmek ve yurt dışında yapılan doktoraları,doçentlik ve profesörlük unvanlarını değerlendirmek,Doçentlik sınavlarını düzenlemek ve ilgili yönetmelik gereğince doçent adaylarının yayın ve araştırmalarının değerlendirilmesi ve doçentlik sınavları ile ilgili esasları tespit etmek ve jürileri seçmek.''

(AA)