kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ekinciler 97 milyon dolar kredi aldı

Yeni Haber
Ekinciler Holding kuruluşu olan Ekinciler Demir ve Çelik Sanayi A.Ş. EKDEMİR ile Barclays Bank PLC liderliğinde yedi bankadan oluşan bir konsorsiyum arasında yapılan anlaşma ile 97 Milyon ABD doları tutarında , faiz oranı libor + 0.8 ile libor + 1.25 arasında değişen, 375 gün vadeli ve yenilenebilir bir sendikasyon kredisi sağlandı.

Söz konusu kredi EKDEMİR'in hammadde alımlarının ve mamul satışlarının finansmanında kullanılacak. Bu suretle Şirkette oluşacak fon fazlalarının fabrikanın üretim kapasitesinin iyileştirilmesi ve artırılmasında yararl? olacağ? ve şirketin işletme sermayesi ihtiyacının daha uygun koşullarda giderileceği öngörülüyor.

Barclays Bank PLC. nin üst düzey yöneticilerinden Keith Dixey, "Bu sendikasyon kredisiyle Barclays Bank PLC olarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi" diye konuştu.

Ekinciler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci de "Sendikasyonun Ekinciler Grubu bakımından, Grubun kredi değerliliğinin uluslararası piyasalar tarafından teyit edilmesi anlamına geldiğini" dile getirdi.