kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

77 terörist öldürüldü, 5 asker şehit oldu

Yeni Haber
Genelkurmay Başkanlığı: Dün gece 77 terörist öldürüldü, 5 asker şehit oldu.


* HAREKÂTTAN YENİ FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ
*MEHMETÇİK HEM KARLA HEM TERÖRİSTLE MÜCADELE EDİYOR- VİDEO
*ÖRGÜT KAMPLARI KUŞATILDI- VİDEO

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Irak'ın kuzeyinde PKK terör örgütüne karşı icra edilen sınır ötesi harekatın 6'ncı gününde (27 Şubat 2008), bölgeye takviye maksadıyla gelen terörist gruplarla sağlanan sıcak temas, iki ayrı bölgede aralıklarla devam etmektedir.

Harekatın başlangıcından itibaren en kapsamlısı olan ve dün gece boyunca süren çatışmalarda, şu ana kadar 77 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bu rakamla, etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 230'a ulaşmıştır. Ayrıca alınan emareler, halen sıcak temas bölgesindeki terörist grupların içinde örgütün bazı üst düzey isimlerinin olabileceğine işaret etmektedir. Dün akşam saatlerinden itibaren başlayan bu çatışmalarda beş personelimiz şehit olmuştur. Harekat süresince ayrıca üç Geçici Köy Korucusu (GKK) şehit olmuştur.

Derinlikte belirlenen terörist mevzileri ve barınma yerleri, uçaklar ve karada konuşlu uzun menzilli destek silahları ile ateş altına alınmıştır. Havanın kısmen düzelmesiyle birlikte, bütünleme ikmali ve takviye faaliyetleri tamamlanmıştır.Birliklerimiz, sorumluluk sahalarındaki arazi arama tarama faaliyetlerine ve örgütün lojistik altyapısının tahribine devam etmişlerdir. Harekatın başından itibaren, manevra birlikleri tarafından 47 mağara, 187 barınak ve sığınak, 29 hafif silah mevzii, 38 uçaksavar mevzii ve 11 ulaştırma tesisi kısmen ya da tamamen tahrip edilmiştir. Harekat süresince bölgedeki 48 hedef grubuna (225 hedef) hava taarruzu icra edilmiştir. Bu kapsamda, teröristlere ait 13 uçaksavar mevzii, 69 mağara, 87 barınak, 5 eğitim tesisi, 21 lojistik tesis, 12 komuta merkezi, 11 muhabere tesisi ile 7 ulaştırma tesisi tam isabetle vurulmuştur. Aynı dönemde, kara ateş destek vasıtaları 475 ayrı hedefi ateş altına almışlardır.

Harekat, birliklerimizin üstün yetenekleri ve erinden generaline tüm personelin eşsiz özveri ve kararlılığıyla sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."


YENİ FOTOĞRAFLAR YAYINLANDI


Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen sınır ötesi kara harekatına ilişkin yeni görüntüler yayınladı.

12 yeni karede zorlu kış koşullarında bölgede terörist avında olan Mehmetçiğin konuşlandığı dağlardaki görüntülerine yer verildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden verilen yeni görüntülerde Irak'ın kuzeyinde görev yapan birliklerin çeşitli fotoğraflarına yer verildi. Bugün verilen fotoğraflarda öncekilerdeki gibi askerin intikal görüntüleri yerine bölgede karla kaplı dağlarda görev yapan askerlerin günlük yaşamından çeşitli enstantaneler yer aldı.

KAMPLARA BOMBA YAĞDIRILIYOR

Diyarbakır'dan kalkan F-16 savaş uçaklarının yeni rotası terör örgütü PKK'nın sözde ana karargahı Kandil Dağı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Diyarbakır İkinci Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 8. Ana Jet Üssü'nden kalkan savaş uçakları terör örgütünün kamplarını bombalamaya devam ediyor.

Irak'ın kuzeyindeki terör örgütünün kamplarını etkisiz hale getirmek için başlatılan kara harekatına Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 savaş uçakları havadan destek veriyor. Kara harekatı 6'ncı gününe girerken çatışmaların şiddeti artıyor. Terör örgütünün elebaşlarının peşine düşen Mehmetçik, Kandil Dağı'na ulaşmaya çalışıyor.

Hava kuvvetlerine ait uçakların bombardımanın ardından kara birliklerindeki Mehmetçikler de soğuk havaya ve yoğun kar yağışına aldırmadan terörün kökünü kazımak için mücadele veriyor.

BOMBA YAĞDIRILIYOR

Diyarbakır'da ise dün akşamdan itibaren İkinci Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 8. Ana Jet Üssü'nde hareketli saatler yaşanıyor.
Irak'ın kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK'ya karşı Zap ve Harkuk bölgesine düzenlediği operasyonlara havadan destek veren F-16 savaş uçakları, örgütün kamplarına bomba yağdırıyor.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yaklaşık 6 adet F-16 savaş uçağı, yeniden operasyon bölgesine uçtu. Verilen koordinatları büyük bir titizlikle tarayan savaş uçakları, tespit edilen noktalara bomba yağdırıyor.
Terör örgütünün sözde ana karargahının bulunduğu Kandil Dağı'na karadan ulaşmaya çalışan Mehmetçiğe, savaş uçakları ile süper kobralar havadan destek sunuyor.

16 Aralık 2007 tarihinde Irak'ın kuzeyindeki Zap, Avaşin, Hakurk bölgeleri ile derinlikteki Kandil Dağı'nın Irak tarafında kalan kesimlerinde tespit edilen terör örgütüne ait hedefleri bombalayan Türk Hava Kuvvetleri savaş uçaklarının, tekrar Kandil Dağı bölgesinde belirlenen yerleri bombalamaya başladığı belirtiliyor.

Kobralar, F-16 savaş uçakları ve sınır hattındaki topçu birlikleri sürekli teröristlerin bulunduğu alanları bombalamaya devam ediyor.

ABD SAVUNMA BAKANI GATES ANKARA'YA GELİYOR

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, "Irak'ın kuzeyindeki askeri operasyonun süratle bitirilmesi, bir ya da iki haftadan fazla sürmemesi gerektiğini" Türk yetkililerine söyleyeceğini belirtti.

Hindistan'ın Yeni Delhi kentinden Ankara'ya gelmek üzere olan Gates, yaptığı açıklamada, Türkiye'ye ayrıca sorunların çözümü için ekonomik ve
siyasi girişimlere yönelmesi çağrısında bulunacağını bildirdi.Gates, "Türklerin bu operasyonu mümkün olduğunca kısa sürede yapması ve
sonra ayrılması çok önemli. Irak'ın egemenliğine önem vermeliler" dedi. Bakan Gates, "operasyonun süratle bitirilme süresinden" kastının "aylar"
değil, "bir ya da iki hafta" olduğunu ifade etti.

AJANSLAR