kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sarkozy çok pişman

Yeni Haber
Fransa Devlet Başkanı Nicolas Sarkozy, Paris'teki tarım fuarında Cumartesi günü bir ziyaretçiyle ağız dalaşına girmesi konusunda, "Cevap vermeseydim daha iyi olurdu" dedi...
Le Parisien gazetesinin bugünkü sayısına göre, dün sabah bazı gazete okurlarını kabul eden Sarkozy, onlarla konuşurken, "Devlet Başkanı bile olsanız bir hakareti cevapsız bırakmak çok zor. Bu, benim eksikliğim oldu. Cevap vermeseydim daha iyi olurdu" dedi. Bu arada, Sarkozy'nin, elini sıkmayı "beni kirletirsin..." diyerek reddeden fuar ziyaretçisine argo ifadeler kullanarak çıkışması, muhalefetin sert tepkisiyle karşılaştı.

Başkanlık seçimindeki sosyalist rakibi Segolene Royal, Sarkozy'ye itidal ve soğukkanlılık tavsiye etti. Sosyalist Parti sözcüsü de Sarkozy'nin "burnundan soluduğunu" belirterek, "Devlet Başkanı öfkesine kapılıp sıradan insanlar gibi davranamaz. O, sıradan bir vatandaş değil..." dedi. SP lideri François Hollande da dün, Sarkozy'nin tavrını "tahammül edilemez" bulmuştu.

Başbakan François Fillon ve Çevre Bakanı Michel Barnier ise Sarkozy'ye arka çıktı. Fillon, "Hakarete uğrayınca hepimiz böyle tepki gösterebiliriz, bu hepimizin başına gelebilir" derken, Barnier, Sarkozy'nin iki yüzlü davranmadığını ve "buna şaşırmamak gerektiğini" söyledi.