kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Prof. Oya Araslı

CHP'den 50 sayfalık itiraz

Şenol ATEŞ
Araslı'nın hazırladığı, CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne vereceği türbanla ilgili 50 sayfalık dilekçe için, bin sayfayı aşkın belge incelendi..
CHP, üniversitelerde türbanı serbest bırakmak amacıyla çıkarılan anayasa değişikliğine yapacağı itirazın dilekçesini tamamladı. 50 sayfalık dilekçe için bin sayfanın üzerinde belge, akademik görüş, Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararı didik didik edildi. Yarın Anayasa Mahkemesi'ne sunulacak dilekçe, Genel Başkan Deniz Baykal'a sunuldu. TBMM Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay'ın koordinasyonunda, hukukçulardan oluşan bir ekip onlarca klasör yazılı doküman biriktirdi.

BAYKAL'A İLETİLDİ
10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Anayasa Mahkemesi üyeliği ve başkanlığı yaptığı dönemlerdekinin de içinde bulunduğu hukukçuların, üniversitelerden akademisyenlerin, Anayasa Mahkemesi ve AİHM'nin verdiği bütün türban kararları, ayrıca CHP'ye ulaştırılan görüşler elden geçirildi. Binin üzerinde belge incelendi ve elde edilen veriler eski milletvekili anayasa Profesörü Oya Araslı'ya iletildi. Araslı tarafından hazırlanan itiraz dilekçesi Baykal'a iletildi.

BAŞVURU YARIN
Baykal'ın kontrolünden sonra dilekçe çarşamba günü Anayasa Mahkemesi'ne verilecek. Dilekçeyi hazırlayan Prof. Oya Araslı, "Pek çok görüşten yararlandık. Ben ekibin bir parçasıyım. Belgeleri derleyip topladık" dedi. CHP Grup Başkan Vekili Okay'da "İddialı bir dilekçe, Anayasa Mahkemesi bunları görünce es geçemez" dedi.