kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İsrail Nazizm ve ırkçılığı suç sayan yasayı onayladı

Yeni Haber
İsrail parlamentosu, nazizmi övme, destekleme ve bu amaçla gösteri düzenleme ile ırkçılığı suç sayan yasa önerisini kabul ederek onayladı...
Parlamentonun, Birleşik Tevrat Yahudiliği partisi üyelerinden Moşe Gafhi'nin yasa önerisi, neo nazi yanlısı gösterileri cezayı gerektiren bir cürüm olarak tanımlıyor.

Gafni, yasa önerisinin daha önce sadece nazi ideolojisinin suç sayılmasını öngördüğünü, daha sonra ırkçılığın da aynı kapsama alındığını belirtti. Moşe Gafni, Yediot Ahranot gazetesine, "İsrail, nazi gösterilerini yasaklamamıştı. Çünkü kimse, böyle bir kabus senaryosunun gerçek olacağını aklının ucuna bile getirmemişti. Ama son dönemlerde, bu tür gösterilerin artmaya başladığını gördük, bu nedenle de yasa bir zorunluluk haline geldi" diye konuştu.

Yisrael Beiteniu (İsrail Evimiz) partisinden David Rotem ise ırkçılıkla nazizmin bir tutulmasına itiraz etti. "Nazizmi ırkçılıkla özdeşleştiremeyiz, nazizm her yönüyle farklı bir olgudur" diyen Rotem, meclisin nazizmi tek başına ele almasını istedi.