kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sarıklı resimleri tartışma başlattı

Yeni Haber
ABD'de başkanlık seçimlerinin güçlü adaylarından Barack Obama'nın internette dolaşan resmi, yeni bir tartışma başlattı. ..
Drudge Report'un internet sitesine dün gönderilen resimde Obama, 2006'da Kenya'ya yaptığı ziyaret sırasında geleneksel Afrika kıyafeti beyaz sarık ve elbiseyle görülüyor. Obama'nın seçim kampanyası yetkilileri, bu resmin diğer Demokrat aday Hillary Clinton'un personeli tarafından karalama kampanyası amacıyla internete verildiğini öne sürdü. Ancak Bayan Clinton, hakkındaki bu suçlamayı kabul etmedi.

Clinton'un kampanya sorumlusu Maggie Williams yaptığı açıklamada, "Obama'nın kampanya yetkililerinin geleneksel Somali kıyafetli resmi siyasi bölücülük olarak görüyorlarsa bundan utanmaları gerektiğini" belirterek, Hillary Clinton'un ziyaret ettiği ülkelerde giydiği geleneksel kıyafetlerle resimlerinin bulunduğuna dikkat çekti. Karşılıklı suçlamaların, Teksas ve Ohio eyaletlerinde gelecek hafta yapılacak kritik öneme sahip ön seçimler öncesinde yapılmasına dikkat çekildi.

Uzmanlar, Bayan Clinton'un, gelecek kasımda yapılacak başkanlık seçimleri için Demokratik partinin adayı olarak yarışa devam edebilmesi için Teksas ve Ohio'daki ön seçimleri kazanması gerektiğini belirtiyor.