kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Can Akın Çağlar

Ziraat, net kârda rekor kırdı bu yıl 2.500 personel alacak

Ziraat Bankası Genel Müdürü Çağlar, bankanın 2007'de net kârının 2 milyar 351 milyon YTL olduğunu açıkladı. Çağlar, bankanın İstanbul'a taşınmasının ise 2010'a yetişebileceğini belirtti..
İLİŞKİLİ HABERLER
Ziraat, net kârda rekor kırdı bu yıl 2.500 personel alacak
Ziraat Bankası, önümüzdeki dönemde iki önemli atak başlatıyor. KOBİ'lere alternatif Tarımsal Orta ve Büyük İşletmeler (TOBİ) kuruyor. Güneydoğu'da finans kültürünün geliştirilmesi için Ankara'daki Bankacılık Okulu'nun bir benzeri bölgede açılıyor. Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, dün düzenlediği basın toplantısında bankanın 2007 yılı net kârının 2 milyar 351 milyon YTL olduğunu açıkladı. Çağlar, Ziraat Bankası'nın İstanbul'a taşınması stratejisi konusunda, "Her şey yolunda giderse bu işi 2010'a yetiştiririz" dedi. Çağlar, 2007 yılı faaliyet sonuçları ve 2008 hedeflerine ilişkin toplantıda son 4 yılda sektörün en çok kâr eden bankası olarak bir rekora imza attıklarını söyledi. Çağlar, 2001 krizinden sonra 12.1 milyar YTL görev zararı üstlenmek zorunda kalan Ziraat Bankası'nın, son dönemde Hazine'ye 12.2 milyar YTL ödediğini anımsattı.

TOBİ KREDİLERİ DE ARTACAK
Çağlar, 2008'de orta ve büyük ölçekli tarımsal işletmelere yönelik Tarımsal Orta ve Büyük İşletme (TOBİ) kredi uygulaması başlatacaklarını duyurdu. Bu kapsamda, Adana ve Antalya'da sadece tarımsal bankacılık yapan iki şube açılacak. Çağlar, tarımsal kredilerde, büyük şehirlerden arazi teminatı veya memur kefil istendiği yönündeki eleştirilere de, "Bu tarz kefaletlerin oranı yüzde 6. Bu sadece arazi kiralayan çiftçilerden isteniyor" yanıtını verdi. Atina ve Gümülcine'deki şubelerinin 2-3 ay içinde faaliyete geçebileceğini açıklayan Çağlar, "Bugün 17 ülkede 49 noktada hizmet veriyoruz. Geçtiğimiz ay Bağdat'ta şube açtık" dedi. ANKARA