kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Barlas ve Engin!..

Sabah ailesine iki güçlü yazar daha katıldı. Mehmet Barlas ve Engin Ardıç .. İkisi de çok sevdiğim arkadaşlarımdır. İkisiyle de çok takışırız. Çünkü özellikle siyasal ve toplumsal alandaki fikirlerimiz uyuşmaz.. Onlar demokrattır. Ben cumhuriyetçiyim.. Ama bu fikir ayrılığımız dostluğumuza gölge düşürmez, yıllardan beri.. Etrafımız Brutuslarla dolarken, eski dostlarla buluşmak hoş!..
İkisinin de en sevdiğim yanları, kültürleri.. Kültürü özümlemiş olmaları.. Hele de konu bu olunca sohbetlerine doyum olmaz.. Yazılarına da..
Türkçeyi de çok iyi bildikleri ve kullandıkları için, yazılarını Google nakledicilerinden kolay ayırırsınız.
Bana sorarsanız, aslında ikisi de kendilerine yazık ediyorlar..
Kültür, sanat alanına ağırlık verseler ah keşke..
Fatih Altaylı, Barlas'ı köşesinden alıp "Başyazı"ya taşıyınca üzülmüştüm, o enfes kültür sanat sohbetinin yerini tatsız tutsuz siyasal konular alacak diye.. Öyle de oldu.. Şimdi gene baş yazar Memo.. Keşke AKP'nin bu ülkeyi nasıl nurlu ufuklara götüreceği hayallerini değil de, mesela, şu gelecek haftaki senfoni eşliğinde Türk Sanat Müziği konseri izlenimlerini yazsa ağırlıklı olarak..
Engin'i de bir evinden çıkarabilsek.. "Yaşa.. Yaz" diyebilsek, yaşam nasıl yazılır, hep beraber görürdük..
Tamam söv Engin.. Durmadan söv.. Ondan zevk alıyorsun, ne yapalım.. Ama ara sıra da gez, gör ve gördüklerini, dinlediklerini, okuduklarını yaz..
Eski yuvanıza hoş geldiniz dostlarım!..