kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
GECENİN KARE ASI İşte Oscar'a damga vuran dört Avrupalı oyuncu: İngiltere'den Daniel Day-Lewis ve Tilda Swinton, Fransa'dan Marion Cotillard ve İspanya'dan Javier Bardem (soldan sağa).

Avrupalı oyuncular Oscar'ı fethetti

Akademi Ödülleri sahiplerini buldu. 44 yıl sonra ilk kez tüm oyuncu ödülleri Avrupalılara gitti. Geceye dört Oscar'la Coen kardeşlerin "İhtiyarlara Yer Yok" filmi damga vurdu..
ABD, yılın en önemli sinema ödül törenlerinden birine bir kez daha ev sahipliği yaptı. "80'inci Akademi Ödülleri" (Oscar) pazar günü sahiplerini buldu. Los Angeles'daki Kodak Tiyatrosu'nun ev sahipliği yaptığı ödül töreni Avrupalı oyuncuların zafer gecesine dönüştü. Oscar'ın 80 yıllık tarihi boyunca ikinci kez bütün oyunculuk ödülleri Avrupalılara gitti. En İyi Kadın Oyuncu ödülü "Kaldırım Serçesi" filmindeki rolüyle Fransız Marion Cotillard'a, En İyi Erkek Oyuncu ödülü ise "Kan Dökülecek" ile İngiliz Daniel Day-Lewis'a gitti. En İyi Yardımcı Kadın ödülü "Avukat"la İngiliz Tilda Swinton'a verilirken, En İyi Yardımcı Erkek "İhtiyarlara Yer Yok"daki performansıyla İspanyol oyuncu Javier Bardem oldu. Oyunculuk dalında ödüllerin dördü birden en son 1964'te Avrupalı oyunculara gitmişti

OSCAR CUMHURİYETÇİ Mİ?
Geceye damga vuran film ise En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil dört dalda Oscar alan Ethan ve Joel Coen'in "İhtiyarlara Yer Yok" filmi oldu. Gecenin en mutlu isimlerinden biri ise şüphesiz "Kan Dökülecek"le En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kazanan Daniel Day-Lewis'ti... 50 yaşındaki usta aktör 1989'da "Sol Ayağım"dan sonra, kariyerindeki ikinci Oscar'ı almış oldu. Törenin sunuculuğunu ABD'li oyuncu, sunucu, senarist ve yapımcı Jon Stewart üstlendi. Kodak Tiyatrosu'na gece yarısından sonra gelen birçok ünlü sanatçı ve sinema sektörünün önde gelen isminin katıldığı geceye ünlü sunucu esprileriyle damgasını vurdu. Üç ay süren Hollywood senaristlerinin gölgesinin düştüğü ve yağışlı hava nedeniyle de geçmiş yıllara göre daha sönük geçen gecede Stewart'ın da dilinde grev vardı. Stewart'ın şakalarından, ABD başkanlık seçiminde Cumhuriyetçileri temsil edecek 71 yaşındaki John McCain de nasibini aldı. Sunucu, "Oscar bu yıl 80 yaşında... Bu da onu otomatik olarak Cumhuriyetçilerin adayı yapıyor" dedi.
Haberin fotoğrafları