kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
RAHŞAN GÜLŞAN

Ceza'nın müthiş gecesi!

Ceza, bu işlere başlayalı tam 10 yıl olmuş. Pazar gecesi Bostancı Gösteri Merkezi'nde Umut Çocukları Derneği yararına bir konser düzenlediler. Konserde birçok konuk sanatçı vardı... Sezen Aksu, Mor ve Ötesi, Okan Bayülgen ve Ayben gibi isimler Ceza'ya eşlik etti. Öncelikle Bostancı Gösteri Merkezi, hiç de favori konser mekanlarımdan biri değil... Akustiği, havasının basıklığı ve tuhaf koltuk düzeni ile hiç de sevimli değil. Ancak Ceza'yı daha önce izlememiş olmak ve ülkenin önde gelen rap gruplarının da sahne alacak olması itibarı ile hemen olay yerine intikal ettim.

MELODİLERİ AYNI

Sahneye önce Kadıköy Acil ve İstanbul Attack çıktı. Ardından da Baransel endam eyledi. Bu çocuklar gerçekten çok hevesli, dinamik ve öfkeliler. Ancak bir problemleri var: Hepsinin melodisi birbirinin aynı. Yani aklınıza gelen kafiyeli cümleleri bir araya getirip, o bildik rap formu üzerine okursanız; siz de bir rapçi olabilirsiniz. Rap'in ilginç bir dinleyici kitlesi var. Daha çok dar gelirli çocuklar vardı salonda. Çoğu da Amerika'nın kenar mahallelerinde yaşayan zenciler gibi giyinmişlerdi. Ancak asıl patlama Ayben çıktığında yaşandı. Fairusz Derin Bulut adlı orkestra ile sahne alan Ayben, hakikaten özenle çalışılmış müzikal altyapısı ile Eminem tadında rap yapıyor. Bu arada uzun isimli orkestra, o çıkmadan önce 'Seni Sevmeyen Ölsün'ü hafif bir rock altyapı ile çaldı. Rap dinleyen çocuklar zevkten delirdiler. Tüm salon 'Seni Sevmeyen Ölsün' diye inledi. Arabesk ve rap sanki kardeş müzik olmuş varoşlarda. Ayben, abisi Ceza ile gurur duyduğunu söylerken gözleri parlıyordu.

EĞLENİYOR GİBİYDİ
Zaga Band yerini alıp Makina'nın açılış müziğini nefesli trio tüm haşmetiyle üflemeye başladığında salonda bir başka şok yaşandı. Grup 'This Fucking Machine'i çalmaya başladığında salon alkıştan yıkılıyordu. Okan Bayülgen 'Neandarthal mağara adamı' sakalı, saçları ve yeşil parkası ile sahne aldığında salonda büyük şaşkınlık yaşandı. Makina'nın kapanış şarkısı 'Hipopotam'ı söyleyen Bayülgen, bu ilk sahne deneyiminden hayli eğleniyor gibi görünüyordu. Ama gecenin büyük olayı, bu şarkının rap bölümünü seslendiren Ceza'nın "Makinamız sağlam" diye sahneye çıkması idi. Gerçekten müthiş bir andı. Gecenin bana göre diğer ağır topu ise Mor ve Ötesi idi. Grup Ceza ile 'Uyan'ı seslendirdi. Rap ve rock birbirine çok iyi yakıştı. Sezen çıktığında ise artık ellerimiz alkışlamaktan uyuşmuştu. Onno Tunç'u anma albümünde yer alan 'Ada Vapuru Yandan Çarklı'yı seslendirdiler birlikte... Sezen, Ceza hakkında şahane şeyler söyledi. Bir de Ceza'nın albümünde yer alan bir şarkıyı seslendirdiler. Bostancı'dan çıkarken, hala salonu sevmiyordum. Ama aklımda Fairusz Derin Bulut Band ile Zaga Band kalmıştı. Bu Derin Bulut'a çok dikkat etmek gerek. Çünkü çok iyiler...