kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hopdedik Ayhan 'Alo ben Vahit' diye başlayan telefon şakalarıyla bir fenomen oldu...

İki gün yayına çıkmasam bu ülke bunalıma girer!

İLKER GEZİCİ MAGAZİN
'Hopdedik Ayhan' adıyla tanınan 17 yıllık radyocu Ayhan Güngör bir milyon dinleyicisi olduğunu söylüyor ve ekliyor: Ben yayına çıkmayayım, ortalık karışır. Bu yüzden yıldız olan benim..
Ayhan Güngör... O, Türkiye'nin en önemli radyo programcılarından biri. O bir fenomen. Programlarında Kemal Sunal'la Şener Şen'in esprilerinden yararlanan ve 'Alo ben Vahit' diye yaptığı telefon şakalarında milyonları güldüren 'Hopdedik Ayhan', 17 yıl önce Polis Radyosu'nda başladığı radyoculuk serüvenini hafta içi her akşam 19.00-20.00 arası Number 1'da, hafta içi her gün 13.00-15.00 arası Radyo Klas'ta sürdürüyor.

* Radyo programcılığına nasıl başladınız?
Okul yıllarında hem zayıf hem de çelimsiz, tipsiz biriydim. Kızlarla buluşmaktan çekindiğim için kendimi eve kapatıp müziğe verdim. Radyocu olma hevesi böyle başladı. Polis radyosuna sınavla girdim ve kazandım. Sonra özel radyolar açıldı ve 'Hopdedik Ayhan' olarak şöhret basamaklarını tırmanmaya başladım.

TAKLİTLERİM TÜREDİ
* Kemal Sunal-Şener Şen arasındaki diyalogları kullanan ilk yayıncısınız. Bu nereden aklınıza geldi?
Kemal Sunal, Şener Şen, Vahi Öz, Öztürk Serengil ve daha niceleri... Benim yayınımda arkadaşım oldular. Dünyada ilk kez denenen bir teknikle, film efektlerinden şaka yaptım: "Alo ben Vahit, alo Tayfur" bunlar hep fenomen oldular. Şöhretleri beni aştı. 'Vahit Bey' hakkında köşe yazıları yazıldığında daha benim hakkımda yazılmış tek satır yoktu.

* Sizden sonra bu şekilde yayın yapanlar çoğaldı, rakipleriniz arttı. Sizi diğerlerinden ayıran nedir?
Diğerlerini bilmem. Çünkü benim kendime has tarzım var. Duyuyorum, taklitlerim türemiş. Ben onlara 'rakip' demiyorum. Onlar hazıra konup, kendilerini kandırıyorlar. Onlar vakit kaybededursun ben dünyayı iki kez turladım. Benim yayınım başladığında evdeki tüm TV'ler iflas bayrağını çeker. Çünkü insanlar televizyonda onca program varken beni dinler. Aslında benim işim Cem Yılmaz'dan daha zor. Cem Yılmaz aynı oyunu beş yıl oynar, millet yine güler. Ben aynı espriyi iki gün üst üste yapayım "Ayhan bitmiş" derler.

* Dinleyici neden sizi beğeniyor?
Ben konuşan, anlatan bir adamım. Müzik benim için araç, amaç benim! Tarkan çalmasam da kimse 'niye çalmıyorsun?' demez. Ama Tarkan, Sezen Aksu üst üste çalsın, ben yayına çıkmayayım, ortalık karışır. Bu yüzden yıldız olan benim. O saatte benim sesimin duyulması önemli. Nereden baksan bir milyon dinleyicim vardır. İki saat yayına çıkmasam bu ülke bunalıma girer.

* Siz güldürmeye yönelik bir program yapıyorsunuz. Siyasi ve ekonomik sorunların hızla arttığı bir ülkede insanları güldürmek zor değil mi?
Tam tersi! İşte bu ortamda insanı daha fazla güldürebilirsin. Milli geliri yüksek, ekonomisi büyük, cinayet, kapkaç, üçkağıt ve vurgun olmayan bir ülkede bu işi yapsam inanın bu kadar dinlenmem. Türkiye'de her gün onlarca radyoyu besleyecek olay var. İyi ki bu ülkede yaşıyorum. Norveç'te yaşasam nasıl yayın yapacaktım ki? Ortada konuşacak konu olmazdı.

* 'Hopdedik' ismi nereden çıktı?
Süper FM'de havam olsun diye lakap taktım kendime. Bir de cıngıl yaptık ona. Çok beğenildi. Ben nereden bileyim bu fikir milletin başına bu kadar iş açacak... Çoğu kişi soyadımı bile bilmez; beni 'Hopdedik Ayhan' diye tanır.