kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Filistin Yönetimi Eğitim Bakanı istifa ediyor

AA
Yeni Haber
Batı Şeria'daki Filistin Yönetimi Başbakanı Selam Feyyad başkanlığındaki hükümetin Eğitim Bakanı İbrahim El-Abraş istifa ediyor.

El-Abraş, Filistih haber ajanslarından Ma'an'a yaptığı açıklamada, iki hafta önce istifasını Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a sunduğunu, ancak Abbas'tan henüz bir cevap almadığını belirtti.

El-Abraş, istifasına gerekçe olarak, Batı Şeria ile Gazze Şeridi arasındaki bölünme nedeniyle, Filistin toplumundaki mevcut kötü durumun sürmesinin yanı sıra İsrail ile bir barış anlaşması için herhangi bir umut görmemesini gösterdi.

Filistin Eğitim Bakanı, istifasının Selam Feyyad başkanlığındaki Filistin kabinesinde yapılacak değişiklik söylentileri ile bir ilgisinin olmadığını da savundu.

Filistin'de, hükümette bazı değişikliklerin yapılmasından sonra, Feyyad hükümetinin, bir acil durum hükümeti niteliği yerine, kalıcı bir hale getirileceği yolunda bazı iddialar dolaşıyor.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Hamas'ın Gazze Şeridi'nde geçen Haziran ayında yönetimi ele geçirmesinden sonra, İsmail Haniye başkanlığındaki ulusal birlik hükümetini görevden almış ve yetkileri doğrultusunda, Batı Şeria'da, Selam Feyyad başkanlığında, acil durum hükümeti atamıştı. Abbas, kuruluşunu takiben Feyyad hükümetinin süresini bir kez uzatmıştı.

Filistin Yasama Meclisi'nin (parlamento) El Fetih grubu Başkanı Azzam El-Ahmed, Abbas ve Feyyad'ın hükümetin yeniden oluşturulması konusunda ciddi müzakereler yaptıklarını ve Abbas'ın, Feyyad'a önümüzdeki günlerde hükümetini yeniden oluşturması konusunda yetki verme eğiliminde olduğunu bildirmişti.