kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Öldürülen 24 PKK'lının hedefi Türk birliğiydi

Harekâtın ilk günü öldürülen 24 PKK'lının Şeladıza'daki Türk birliğine saldırma hazırlığı yaptığı belirlendi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Öldürülen 24 PKK'lının hedefi Türk birliğiydi
SINIR ötesi harekâtın ilk gününde öldürülen 24 PKK'lının, Kuzey Irak'ın Şeladıza bölgesinde bulunan Türk askeri birliğine saldırı hazırlığı yaptığı ortaya çıktı. Uydu istihbaratı ve diğer birimleri, PKK'nın yoğun olarak üslendiği ve boşaltılan ana kamp merkezlerinin de bulunduğu 2500 metre yükseklikteki Şeladıza'da, 1993'ten beri bulunan ve 6 tankın da yer aldığı Türk birliğine saldırı hazırlığı yapıldığı bilgisine ulaşınca, iki Kobra helikopter sınırdan 40 kilometre girererek PKK mevzilerini vurdu.

KÖPRÜLER VURULDU
Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, teröristlerin de uçaksavar ve doçkalarla karşılık verdiği operasyonda 24 PKK'lı öldü. Şeladıza'da bölgesinde operasyon dün sabah saatlerinde de sürdü. Deralok ve Şeladıza arasındaki dağlık alanda örgütün üstlendiği bölgeler Kobra helikopterlerin desteklediği F-16 uçaklarınca vuruldu. Bölgedeki, Bede Sehaca, Samke Duve, Sere Ore Balande Köprüsü, Ava Maik Köprüsü, Sıda Koprüsü, Dukera Mazı Köprüsü yerle bir edildi.

OBÜSLERDEN DESTEK
Bölgede öldürülen terörist sayısının ise bu operasyonlarla 30'a ulaştığı belirtildi. Bu arada Kuzey Irak'a giren çoğu Jandarma Özel Harekât Komutanlığı'na bağlı askerler, Çukurca- Şemdinli sınırını geçtikten sonra PKK'lıların Türkiye'ye geçmeden önceki son durak olarak kullandıkları Basyan Trilye, Geliye Reş, Rekani mıntıkasındaki noktalarda operasyonlarına devam ediyor. Bu arada Çukurca'da konuşlu bulunan yedi adet Fırtına Obüsü de operasyona destek veriyor ve Irak içlerindeki PKK hedeflerini yoğun biçimde ateş altına alıyor.