kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şehitlere son veda

Yeni Haber
Kuzey Irak'a düzenlenen operasyonda hayatlarını kaybeden şehitler son yolculuklarına uğurlandı.

*OPERASYONDA ŞEHİT OLAN ASKERLERE HÜZÜNLÜ VEDA - GALERİ

BİNLERCE KİŞİ KOCATEPE'DE 3 ŞEHİT İÇİN TOPLANDI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğü operasyonda şehit olan Piyade Binbaşı Zafer Kılıç, Pilot Yüzbaşı Tekin Işık ve Pilot Üsteğmen Gürcan Ulucan'ı son yolculuğuna uğurlamak için binlerce kişi Kocatepe Camii'nde toplandı.

Törene, şehit Binbaşı Kılıç, Yüzbaşı Işık ve Üsteğmen Ulucan'ın ailesi ve yakınları ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, çok sayıda bakan, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara garnizonunda görevli general, subay ve astsubaylar ile çok sayıda vatandaş katılıyor.

Şehit askerlerin aileleri, son yolculuklarına çıkacak yakınlarını uğurlamak için gözyaşlarıyla beklerken, bir şehit yakınının "Yeter artık bitirin Allah aşkına. Neden hep şehit düşenler fakir ailelerin çocukları" diye tepki göstermesi dikkat çekti.

Öte yandan Kocatepe'de yoğun güvenlik önlemleri alınırken, minarelere keskin nişancıların konuşlandırıldığı gözlendi.

Kocatepe Camisi'ne alkışlarla gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgenaral Ergin Saygun, şehit ailelerinin yanına giderek başsağlığı diledi. Şehit yakınları Orgeneral Büyükanıt'a "Terörü bitirin yılmayın, yanınızdayız" mesajı verdi.

Kara harekatı nedeniyle Güneydoğu Anadolu'da bulunan İlker Başbuğ dışında kuvvet komutanlarının tümü cenaze töreninde hazır bulundu.

Başbakan Erdoğan ikindi ezanı okunmadan hemen önce camiye gelirken, Erdoğan'a hemen hemen tüm bakanların eşlik ettiği gözlendi. Erdoğan camiye girdiği sırada, protestolarla karşılaşırken, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atıldı. Ezan okunduğu sırada CHP Lideri Baykal ve MHP Lideri Bahçeli de Kocatepe Camisi'ne geldi.

3 ŞEHİTİN CENAZE TÖRENİ BAŞLADI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğü operasyonda şehit olan Piyade Binbaşı Zafer Kılıç, Pilot Yüzbaşı Tekin Işık ve Pilot Üsteğmen Gürcan Ulucan için Kocatepe Camii'nde cenaze töreni başladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de Kocatepe Camisi'ne gelmesiyle Irak'ın kuzeyindeki kara harekatında şehit olan 3 askerin cenaze töreni başladı. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu kıldırıyor.

Bu arada, Cenaze törenine katılan vatandaşlar, "Bu asker yatmadı vatanını satmadı", "Böldürmeyeceğiz bu memleketi" ve "kahrolsun PKK" sloganları attılar.

ŞEHİT KARA PİLOT ÜSTEĞMEN GÜRCAN ULUCAN'IN CENAZE TÖRENİ İZMİR'DE DÜZENLENECEK

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğü operasyon sırasında şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Gürcan Ulucan'ın cenazesi, yarın İzmir'de düzenlenecek askeri törenin ardından Kadifekale Hava Şehitliği'ne defnedilecek.

Ege Ordusu Komutanlığından yapılan açıklamada, Kara Pilot Üsteğmen Ulucan'ın, 23 Şubat 2008 günü sınıra yakın bir yerde bilinmeyen nedenle kırıma uğrayan helikopterin düşmesi sonucu şehit olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, şehidin cenazesinin yarın Karşıyaka Beşikçioğlu Camisi'nde kılınacak öğle namazının ardından yapılacak askeri törenle Kadifekale Hava Şehitliği'ne defnedileceği kaydedildi.

ŞEHİT KOMANDO ÇAVUŞ YUSUF ÖZMEN KAYSERİ'DE TOPRAĞA VERİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğü harekatta şehit olan Komando Çavuş Yusuf Özmen, doğum yeri olan Kayseri'nin İncesu ilçesine bağlı Subaşı köyünde törenle toprağa verildi.

Subaşı köy meydanında düzenlenen törene, şehit Komando Çavuş Yusuf Özmen'in yakınları, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, AK Parti Kayseri milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Veysi Ağar, 12. Hava Ulaştırma Üs Komutanı Tuğgeneral Ali Demiral, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, Jandarma Alay komutanı Albay Orhan Eroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Siyami Başok, Emniyet Müdürü Orhan Özdemir ile askerler, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit babası Ali Özmen oğlunun Türk Bayrağı'na sarılı tabutu başında zorlukta ayakta durarak ''Yusuf'umu bu vatan için yetiştirdim. Oğlum vatana feda olsun. Bir oğlum daha var, onu da askere göndereceğim. Ağabeyinin kanını yerde bırakmayacak'' dedi.

Anne Cennet Özmen de ''vatan sağ olsun'' diyerek oğlunun fotoğrafını öpüp gözyaşı döktü. Şehit annesini bayan subaylar teselli etti. Cenaze töreni öncesi 3 adet CN 234 Casa Nakliye Uçağı tören alanı üzerinde alçalarak saygı geçişi yaptı.

Kayseri Müftüsü Şaban İşlek cenaze namazı öncesi yaptığı konuşmada, şehitliğin Allah katında en yüce makam olduğunu belirterek, Irak ın kuzeyinde PKK'ya karşı çarpışan TSK mensuplarının zor şartlarda görev yaptıklarını ve vatan için canlarını seve seve verdiklerini, Yusuf Özmen'in de şehit olarak vatan borcunu ödediğini söyledi. Cenaze törenine katılanlar sık sık,''Şehitler ölmez vatan bölünmez. Mecliste PKK istemiyoruz. Askere uzanan eller kırılsın'' diye slogan atarak terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

Törene katılan 40 yaşlarında bir vatandaşın elinde Türk Bayrağı ile''Beni de askere alın'' diye bağırması, vatandaşlar tarafından alkışlandı. Törene katılanlar daha sonra ''Hepimiz Yusuf'uz, hepimiz askeriz, silah isteriz'' diye slogan attı.

Şehit Yusuf Özmen'in Türk Bayrağı'na sarılı naaşı, daha sonra köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Tören mangasının saygı atışı yapmasından sonra tabutun sarıldığı Türk Bayrağı, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Veysi Ağar tarafından şehit babası Ali Özmen'e teslim edildi.

Törene katılan Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ve diğer protokol üyeleri, daha sonra şehit Yusuf Özmen'in evine giderek taziye ziyaretinde bulundular.

''YETER ARTIK. BİZ BÜYÜK BİR ÜLKEYİZ. HEPİMİZ KARDEŞİZ. BİZ DE CEPHEYE GİTMEYE HAZIRIZ''

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde terör örgütüne yönelik başlattığı kara harekatında şehit olan Komando Er Burhan Küçükkartal'ın 1 yıl Almanya'da kaldıktan sonra askerlik hizmeti için Türkiye'ye geldiği, yeniden Almanya'ya gitmeyi planladığı öğrenildi.

Konya'nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Kütükuşağı beldesine dün akşam saatlerinde ulaşan acı haberin ardından şehit Küçükkartal'ın annesi Makbule Küçükkartal ve kardeşleri, büyük üzüntü yaşadı.

Ailenin evi, belde, ilçe, Konya ve yurt dışından gelen yakınlarının akınına uğradı. Şehit annesi Makbule Küçükkartal'ın eşi Mehmet'in 2001'de yılında kanser hastalığından öldüğü belirtildi.

Şehidin ağabeylerinden birisinin Almanya'da yaşadığı ve haberi alır almaz Konya'ya gelmek üzere hareket ettiği, bu yüzden cenazenin yarın öğle namazının ardından toprağa verileceği bildirildi.

Şehit Er Küçükkartal'ın diğer ağabeyi Ömer Küçükkartal, ''Kardeşimin büyük hayalleri vardı. Derin üzüntü içindeyiz. Burhan, Almanya'da yaklaşık 1 yıl çalışmış, askerliğini yapması için memleketine dönmüştü. Askerlik bitiminde tekrar Almanya'ya gitmenin hayalini kuruyordu'' dedi.

Taziye ziyareti için eve gelen yakınları ise terör örgütü PKK'nın herkese zarar verdiğini belirterek, ''Yeter artık. Biz büyük bir ülkeyiz. Hepimiz kardeşiz. Biz de cepheye gitmeye hazırız. Yeter ki bu sorun çözülsün'' diye konuştular.

Şehidin annesi, kardeşleri ve diğer yakınları, taziye ziyaretleri sırasında zaman zaman fenalık geçirdi. Acılı ailenin evinden ''Kürtçe'' ağıtlar yükseldi. Hakkari'de askerlik yapan Burhan'ın tezkeresine yaklaşık 2 ay kaldığı öğrenildi.

ŞEHİT KÖY KORUCULARININ CENAZELERİ TÖRENLE TOPRAĞA VERİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğü kara harekatında, 3 köy korucusu şehit oldu. Şehit köy korucularının cenazeleri, törenle toprağa verildi.

Irak'ın kuzeyinde terör örgütü unsurlarına yönelik devam eden kara harekatına katılan köy korucularından Esat Şen, Bilal Şen ve Ömer Güneş, şehit oldu. Şehit köy korucuları için, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Emir Şaban Camisi'nde tören düzenlendi.

Yoğun kar yağışı altında yapılan cenaze töreninde konuşan 3. Sınır Taktik Alay Komutanı Albay Adnan Aslan, 3 vatan evladını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Şehit korucuların Mehmetçikle beraber omuz omuza, canla başla mücadele vererek, en yüksek mevki olan şehitlik mertebesine ulaştığını belirten Albay Aslan, ''Kahraman korucularımız, bugüne kadar eli kanlı terör örgütüne karşı tüm operasyonlarda Mehmetçikle birlikte yer almıştır. Kimi yaralanıp gazi olmuştur, kimi şehadet mertebesine ulaşmıştır'' dedi.

Albay Aslan, şehit korucuların ailelerine seslenerek, ''Sizler artık şehitlerimizin bizlere emanetisiniz. Türkiye Cumhuriyeti her zaman sizin yanınızdadır. Sizlere sahip çıkmak boynumuzun borcudur'' diye konuştu.Emir Şaban Camisi'nde kılınan namazın ardından, şehit korucuların Türk Bayrağı'na sarılı naaşları, askerlerin omuzunda, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki ilçe mezarlığına getirildi. Cenazelerin toprağa verilmesi sırasında şehit korucuların yakınları sinir krizi geçirdi.

Törene, şehit korucuların aileleri, yakınları, Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Yüksekova 3. Taktik Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Yurdaer Olcan ile askeri yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

''ŞEHİT OLDUĞUN İÇİN ÜZÜLMÜYOR, GURUR DUYUYORUM AŞKIM''

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerin ateş açması sonucu şehit olan Piyade Üsteğmen Serkan Çakal'ın cenazesi, İzmir'de toprağa verildi.

Karşıyaka ilçesi Beşikçioğlu Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde, 3 aylık hamile eşi Zeynep Çakal (23), şehit üsteğmenin tabutuna sarılarak göz yaşı döktü.

Eşinin şehit olmasına üzülmediğini söyleyen Çakal, ''Şehit olduğun için üzülmüyor, gurur duyuyorum aşkım. Ağlamayacağım, güldürmeyeceğim onları. Bebeğini göremedin ona yanıyorum, o da seni göremedi. Kaç köpeğin canını aldın anlatıyordun bana, bak omuzlarım dik, çökmeyecek. Vatan sağ olsun'' dedi.

Anne Harbiye Çakal da oğlunun tabutuna sarılırken göz yaşlarını tutamadı. Protokol üyeleri, şehit üsteğmenin eşi ve annesine başsağlığı dileğinde bulundu. Anne Harbiye Çakal ile Zeynep Çakal'ın ön saflarda cenaze namazı kıldığı gözlendi. Baba Fahrettin Çakal'ın felçli olduğu için törene katılamadığı bildirildi. Zeynep Çakal, tören sonrasında top arabasına konulan eşinin tabutuna asker selamı verdi.

Çok sayıda vatandaş, terör örgütünü lanetleyen sloganlar attı. Bazı vatandaşların, törene katılan milletvekillerine ''İçinizde barındırıyorsunuz, onlarla el sıkışıyorsunuz'' derken, maaşları konusunda da bazı eleştirileri dile getirdiler.

Cenaze törenine eski genelkurmay başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Vali Vekili Celalettin Eran, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Yalçın Kaya, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Erdal Bucak, eski Ege ordusu komutanlarından Orgeneral Ali Sait Özçivril, CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, İzmir milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Canan Arıtman, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Üsteğmen Serkan Çakal'ın cenazesi, öğle namazını takiben Kadifekale Hava Şehitliği'nde toprağa verildi.

ŞEHİT KOMANDO ER ATALAY ŞEKER'İN CENAZESİ ARDAHAN'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğü operasyonda şehit olan Komando Er Atalay Şeker'in cenazesi, Ardahan'ın Posof ilçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Posof Kaymakamlığı önünde düzenlenen cenaze törenine, Şehit Komando Er Şeker'in ailesi, yakınları, Ardahan Valisi Murat Yıldırım, 25. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Paşa Özen, Ardahan Belediye Başkanı Mikail Kayatürk, Posof Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Posof Piyade Hudut Bölük Komutanı Yüzbaşı Hakan Aymaz, törende yaptığı konuşmada, son bir terörist kalana kadar operasyonların devam edeceğini belirterek, hiç kimsenin gücünün ülkeyi bölmeye yetmeyeceğini söyledi.Konuşmaların ardından, cenaze namazını Ardahan İl Müftüsü Emrullah Kaya kıldırdı.

Müftü Kaya, şehit erin ülkesi ve milleti uğruna canını feda ettiğini ifade ederek, ''Şehidimiz aslında ölmedi. Onlar ölü değillerdir'' dedi.

Törende, şehit erin babası Orhan Peker'in, askerlerin ve yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durabildiği gözlendi. Şehit Komando Er Atalay Şeker'in annesi ile kardeşleri de töreni kaymakamlık binasından izlediler. Şehidin cenazesi, törenin ardından askerler tarafından Alpaslan Caddesi bekletilen cenaze arabasına konuldu.

Bu sırada törene katılan vatandaşlar, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Kahrolsun PKK'', ''Meclis'te PKK istemiyoruz'' diye sloganlar attılar.

Cenaze, daha sonra araç konvoyu eşliğinde, şehidin ilçe merkezine 7 kilometre uzaktaki Çambeli köyünde bulunan evine getirildi.

25. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Paşa Özen, şehidin tabutuna sarılan anne Aydanur Şeker ile yakınlarını, ''Şehitler için ağlanmaz'' diyerek teskin etmeye çalıştı. Şehit Komando Er Atalay Şeker'in cenazesi, daha sonra köy mezarlığında toprağa verildi.

UZMAN ÇAVUŞ MURAT BAĞATUR, PAYAS'TA TOPRAĞA VERİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğü operasyonda şehit olan Hataylı Uzman Çavuş Murat Bağatur, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Van'dan hava yoluyla Adana'ya getirilen şehit uzman çavuşun Türk bayrağına sarılı tabutu karayolu ile Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Payas beldesine getirildi.

Payas halkı şehidine son görevi yapmak için sokağa döküldü. Ellerine Türk bayrağı alan halk, Payas Atatürk Caddesi'nde toplandı.

Şehit uzman çavuşun Türk bayrağına sarılı tabutunun Payas'a girmesi ile Payas sokaklarında tekbir sesleri yükseldi. Vatandaşlar ev ve iş yerlerini Türk bayrakları ile donattı. Payas girişinde asri mezarlığına kadar olan 3 kilometrelik yolda yürüyen Payas halkı teröre lanet yağdırdı.

Özellikle öğrenciler, ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüş yaparak, "Askere uzanan eller kırılsın", "Bu vatan bizimdir bizim kalacak' sloganı atarak terörü kınadı.

Asri mezarlık önünde düzenlenen askeri törende şehit uzman çavuşun tabutu askerler tarafından omuzlara alınarak mezarlığa getirildi.

Şehit Uzman Çavuş Murat Bağatur'un cenaze törenine Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, Ak Parti Hatay Milletvekilleri Mustafa Öztürk, Orhan Karasayar, Abdülhadi Kahya, Hatay Valisi Ahmet Kayıhan, İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, Dörtyol Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Hamza Koçyiğit, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan, Hatay Emniyet Müdürü Osman Çapalı, Hatay Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Dörtyol Belediye Başkanı Bilgehan Aksoy, protokol üyeleri ve 5 bine yakın halk topluluğu katıldı.

Şehit uzman çavuşun cenaze namazı esnasında annesi Emine Bağatur, babası Kemal Bağatur ve yakınlarını, Hatay Valisi Ahmet Kayhan ve askeri rütbeliler teselli etmeye çalıştı.

Şehidin cenaze namazını Hatay Müftüsü Mustafa Sinanoğlu kıldırdı. Şehit Uzman Çavuş Bağatur, Payas Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

(AJANSLAR)