kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Vekillere zam girişimi durduruldu

Yeni Haber
AKP Grup Yönetimi, kamuoyundan büyük tepki gören Alt Komisyon'da görüşülen Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'na eklenen milletvekili ve emeklilerine zam öngören düzenlemeye müdahale etti.

Grup yönetiminin ve Genel Merkez'in bilgisinin olmadığı belirtilen düzenleme, yasa metninden çıkarılacak. Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, "Biz parti grubu olarak bu düzenlemeyi onaylamıyoruz. Tasvip etmiyoruz. Yarın bu konu komisyonda görüşülür gereken yapılır" dedi.

AKP'li Bozdağ, Meclis'te gazetecilerle yaptığı haftalık sohbet toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bozdağ, "AKP'li milletvekillerinin Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nın alt komisyon raporuna milletvekili maaşları ile ilgili ekledikleri düzenleminin" sorulması üzerine Bozdağ, düzenlemeye ilişkin haberleri basından öğrendiklerini belirterek, "Kesinlikle parti grubumuzun bu düzenlemeden haberi yok, çalışması yok, telkini hiç yok. Böyle bir şeyi tasvip etmemiz mümkün değil. Onaylamıyoruz" dedi.

"Grup olarak bizim içinde olmadığımız bir çalışma" diyen Bozdağ, bu düzenlemeyi kesinlikle desteklemediklerini de ifade etti.

Bozdağ, "AKP Grubu olarak, parti olarak böyle bir düzenlemeyi kesinlikle desteklemiyoruz. Yaptığımız her çalışmayı kamuoyu önünde açıklarız. Böyle bir sıkıntımız ve gizli saklımız olamaz" diye konuştu. Bu açıklamalarım partimizin görüşüdür" dedi.

BAŞBAKANIN BÖYLE BİR TALİMATI OLMADI

"Milletvekilleri ile ilgili düzenlemeden Başbakan Erdoğan'ında haberi ve talimatının olduğu" yönündeki soruya ise Bozdağ, "Kesinlikle. Başbakanın böyle bir talimat vermesi sözkonusu bile değil" değerlendirmesinde bulundu.

Bozdağ, yarın Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşmeleri başlayacak tasarı hakkında gereken düzenlemelerin yeniden gözden geçirileceğini belirterek, milletvekilleri ile ilgili son dakika düzenlemesinin geri çekileceği mesajını verdi.

(ANKA)