kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

''Cemre'' operasyonu: 9 kişi yakalandı

Yeni Haber
İstanbul, Yalova ve Kastamonu'da suç örgütü kurarak çek ve senet tahsilatı, tarihi eser kaçakçılığı, gasp, tefecilik, tehdit, zorla alıkoyma ve zorla senet imzalatma eylemlerine karıştıkları öne sürülen 1'i kadın 9 kişi yakalandı.

İstanbul Organize Suçlarla Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Ankara Emniyet Müdürlüğüne gelen bir ihbar üzerine başlatılan ve 6 ay boyunca sürdürülen çalışma kapsamında, bir kişinin çevresinde topladığı kişilerle haksız menfaat amaçlı eylemlerde bulunduğu belirtilerek, İstanbul Cumhuriyet Savcılığının koordinesinde başlatılan çalışmalarda, bahse konu suç örgütünün, çek ve senet tahsilatı, tarihi eser kaçakçılığı, gasp, tefecilik, tehdit, zorla alıkoyma ve zorla senet imzalatma eylemleri gerçekleştirdiğinin belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada, suç örgütünün içerisinde yönlendirici ve yönetici konuma sahip olan Erdoğan Ö'nün 2007 yılında başka bir suçtan tutuklanarak cezaevine gönderildiği, ondan sonra örgüt içerisinde etkin konuma gelen eşi Şefika Ö'nün baskı ve tehdit dolu tavırlarıyla örgüte liderlik yaptığının tespit edildiği bildirildi.

Suç örgütünün, tarihi eser kaçakçılarını tespit edip bu kişilerin ellerinde bulunan tarihi eserleri baskı ve tehditle gasp ettikleri öne sürülen açıklamada, bu tespitlerin ardından İstanbul, Yalova ve Kastamonu'da gerçekleştirilen ve ''Cemre'' adı verilen operasyonda, örgüte liderlik yaptığı belirlenen Şefika Ö. ile birlikte toplam 9 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Açıklamada, bu kişilerle birlikte 5 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız av tüfeği, 1 kuru sıkı tabanca, 62 mermi, 2 uçaksavar mermisi, 2 polis arması, 2 telsiz, 1 kelepçe ile tarihi eser kaçakçılarından elde ettikleri bildirilen ve tarihi eser oldukları düşünülen kartal figürlü kolye ucu, gümüş yüzük ve kabartma figürlü bilezik ele geçirildiği kaydedildi.

Bu arada, şüphelilerin cep telefonlarında, başka tarihi eserlerin fotoğrafları ile Kastamonu'nun Devrekani ilçesine bağlı bir köydeki iki mezarda yapılan define kazısına ilişkin çekilmiş fotoğrafların da ele geçirildiği öğrenildi.

Polisteki işlemleri tamamlanan 9 kişi, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edildi.

AA