kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TAV, uçakların iniş kalkış bilgilerini cebe gönderecek

TİMUR SIRT
07.02.2008
Uçakların İstanbul, Ankara ve İzmir'de TAV havalimanına iniş kalkış bilgileri 2811'e uçuş numarasını gönderen herkesin cep telefonuna gelecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
TAV, uçakların iniş kalkış bilgilerini cebe gönderecek
Uçakların iniş kalkış bilgilerine tek bir kısa mesajla ulaşmak mümkün olacak. TAV, Ankara, İstanbul ve İzmir'de yolcu karşılamalarında veya uğurlamada yığılmaları önlemek için kısa mesaj servisi vermeye başlıyor. "Uçuş Bilgi Servisi"ni tüm GSM operatörü aboneleri kullanabiliyor. TAV Havalimanları'nın işletmesini üstlendiği İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndaki uçuşlara ilişkin bilgiler anlık olarak, 2811'e SMS gönderilerek alınıyor. GSM operatörü abonelerin bilgi için, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda IST, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda ANK ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda IZM yazarak boşluk bırakmaları ve havayolu kodu ile uçuş numarasını belirtmelerinin ardından da yine boşluk bırakarak kalkış için K, iniş için ise I yazarak 2811'e SMS göndermeleri yeterli oluyor. Hizmet İngilizce olarak da sunuluyor. "Uçuş Bilgi Servisi" nden İngilizce faydalanmak için kalkış (departure) için D, iniş (arrival) için A yazarak tüm operatörlere SMS gönderilebiliyor.

MOBISERA KURDU
TAV yetkilileri, havalimanı trafiğini de rahatlatacak uygulamanın gelen ve giden yolcunun hareketini kolaylaştıracağını vurguluyor. Şu anda kullanıma açık olan uygulama mobil servisler konusunda uzman Mobisera tarafından hazırlanmış. Uygulama, bütün operatör ve cep telefonu sahiplerine açık olacak. Böylece yolcu yakınları cep telefonundan kısa mesajla iniş kalkış bilgilerine ulaşabilecek. Yurt dışında iniş yapan uçakların yolcularının yakınları havalimanına alınıyor. Kısa mesajla iniş bilgisi alan yolcu yakını havalimanına giriş yapıyor. Hava limanı trafiği hem yolcu hem de yakınları tarafından sürekli artıyor. TAV Avrupa'daki havalimanlarında olduğu gibi yoğunluğu düşürmek için teknolojik önlemler almaya hazırlanıyor. Hem yolcuların hem de yakınlarının konforunu artırmayı planlayan hizmet için 8 SMS ücreti ödenecek.
Haberin fotoğrafları