kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Bu vatan hepimizin

BU defa, operasyondan ciddi bir sonuç alacağımızı düşünüyorum. Bu defa, boşa sıkılmamış olacak mermiler... Ölüp öldürdüğümüzle kalmayacağız; siyasette de çözüm aranacak. Artık düşünceler bir kıvama geldi. Bir şeyler yapılması gereği zihinlerde yer etti. Geçmişteki yanlış uygulamalar dolayısıyla günah çıkartanlara rastladık.
Zaten bu defaki operasyonun arkasında akıllı bir siyaset ve diplomasi var. Hükûmet, seçim öncesi kışkırtmalara gelmedi; şehit cenazelerinde protesto edilmeyi göze alarak, itidalini kaybetmedi. Seçimlerden sonra, Ekim 2007'de, art arda provokasyonlarla karşılaştık: Önce Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 12 köylü öldürüldü; arkasından Şırnak'ın
Gabar dağında 1'i astsubay, 13 asker PKK'lıların ani baskını neticesinde şehit edildi. Hükûmet, 17 Ekim'de sınır ötesi harekât için TBMM'den yetki aldı. Sanki buna karşılık vermek istercesine, Hakkâri'nin Yüksekova ilçesindeki Dağlıca'da, 200 PKK'lı, piyade taburunun emniyet bölüğüne saldırdı. 12 kişi şehit oldu, 8 askerimiz de kaçırıldı. Bu açık bir provokasyondu. Birileri, Barzani veya PKK, Türkiye'yi uluslararası camianın gözünde haksız duruma düşürecek fevri bir karara doğru itme peşindeydi. Tuzağa düşmedik.
Türkiye, duygusallık yerine akılla hareket ediyor. Bu yüzden, PKK'yı dağdan indirecek ciddi bir planın varlığına inanmak istiyorum. Lider kadro, Suriye'ye, İran'a veyahut Avrupa'nın herhangi bir ülkesine sığınsın, diğerlerine kucağımızı açalım; onlara yeni bir hayata başlama imkânı verelim.