kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
ŞİRİN SEVER

Mor ve ötesi bir durum...

'Valla mı?' dedim içimden, yazıyı okuduğumda... 'Mor ve Ötesi' gidip Kemancı'da çalmazmış; zaten Kemancı da kapanmış! Vay be, uzayda yaşıyormuşuz... Mesele şu; geçenlerde Mor ve Ötesi'nin Eurovision'da yarışacağı şarkıyı beğenmediğimi yazmış, "Kemancı'da mı çalacaklar Eurovision'da mı?" diye espri yapmıştım. Bir arkadaş da sataşmaya çalışmış tabii... Artık ağız tadıyla bir şeyi 'beğenmedim' bile diyemiyorsun şu memlekette! Şöyle demiş: "Gidip Kemancı'da çalsınlar bu şarkıyı, diye yazmış biri. Mor ve Ötesi Kemancı'da çalmaz, hiçbir zaman oranın grubu olmadı. Bilmeden sallamayalım, bir. O kemancı çoktan kapandı, iki..." Yani o 'biri' dediği benim! Herhalde bayıldığı grubu beğenmedim diye sinirlendi, tenezzül etmedi adımı yazmaya... Olsun, biz karşılaştığımızda 'merhaba' derdik birbirimize, medeni olmak lazım; ben adını vereyim. Bu 'avukat' arkadaş Rolling Stone dergisinin yayın yönetmeni, müzik yazarı Mehmet Tez arkadaşımız. Normalde 'anlayışı kıt' değil diye bilirim ama dergi sayfalarına çok mu başını gömdü, kendini dış dünyaya çok mu kapattı bilmiyorum artık fakat -saçma bile olsa- bir ironiyi, espriyi, teşbihi, benzetmeyi ciddiye alıp yazı döşenmesi garibime gitti. Yani en azından onun gibi birine bunu açıklamak zorunda kalacağım hiç aklıma gelmezdi. Bu ne tez canlılık! Tam mor ve ötesi bir durum! Ne diyeyim ki?
Birincisi: Mesela 'Bir Derdim Var' şarkısı... Onu bayıla bayıla dinlerken senden izin almamıştım sevgili Mehmet Tez. Ama 'Deli' şarkısını sevmedim kardeşim; SEV-ME-DİM! Bu kadar önemli mi beğenmemem yani:)
İkincisi: Niye senin şarkını beğenmemişim gibi avukatlığa soyundun ki, sakin ol!
Üçüncüsü: Kemancı taşındı evet! Eski yerinde RIDDIM diye bir mekan var artık. Üst katta canlı rock var, alt katta hip-hop ve R&B. Üniversiteli gençlik artık oraya akıyor, cumartesi günleri tıklım tıkış, tavsiye ederim. (Yani sürpriiizz! Yapılan bir benzetmeydi)
Ve son: N'olur bu yazıyı da düzeltme, bırak dağınık kalsın e mi!