kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Pazar Neşesi

BU hafta Pazar Neşemiz Yasemin Ener'den..
Galeriyi dolduranlar her resmin önünde yorum yapıyorlardı. En son büyük bir tablonun önünde durdular. Karanlık bir fon, yan yana duran çırılçıplak 78 zenci.. Gözlerinin akları bile kara adamların.
Sadece ortada duran zencinin cinsel organı bembeyaz. Önce kısa bir şaşkınlık.. Sonra yorumlar başladı..
"Bu soyut bir resim.. Doğa kirlenmesine Froydiyen bir karşı çıkış. 'Libidomuzun gücü doğa katliamını durduracak' demek istiyor."
"Yanılgı içindesiniz beyler. Afrika kültüründe beyaz erkeklik organı kraliyet gücünü simgeler. O gördüğünüz muhtemelen Afrikalı bir kabile reisi.." O sırada arkadan bir ses duyuldu.. "Güldürmeyin beni yahu!.." Herkes dönüp sesin geldiği yere baktı. Kızdılar da..
"Ne diyorsun sen kardeşim?" "Ben bu resmin ressamıyım. İrlandalıyım. Bu tabloda gördüğünüz Belfast'da bir maden ocağı. Ortam zifiri karanlık. Adamlar da maden işçisi." "Peki neden çıplak hepsi?" "Çünkü mesaileri bitti. Bir an evvel çıkıp gitmek için çıkardılar kömür tozuna boğulmuş, kirli giysilerini.." "Peki o ortadakinin aleti neden beyaz?" İrlandalı ressam gülmeye başladı.. "O, öğle yemeğini maden lokantasında yemedi, bir ara eve gidip geldi.."