kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Facebook''da sahte hesap açtı, hapis cezasına çarptırıldı

Yeni Haber
Fas'ta, internetteki "Facebook" sitesinde sahte hesap açarak, kendisini Kral Muhammed'in küçük kardeşi Prens Mulay Raşid olarak tanıtan genç bir mühendis, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kazablanka'da görülen davada, mahkeme, kendini prens olarak gösteren 27 yaşındaki Fuad Murtada'nın 900 avro da tazminat ödemesine karar verdi.Savcı, sahte bilgi kullanılması ve prensin kimliğinden faydalanıldığı gerekçesiyle Murtada'ya başkalarına örnek teşkil edecek bir ceza verilmesini istemişti.

Savunma avukatı Ali Emmar, polisin Murtada'ya ifadesini zorla imzalattığını ileri sürerek sanığın serbest bırakılmasını talep etti.Emmar, "ABD, Kanada ve Avrupa'da benzeri olaylarda dava açılmıyor.

Facebook'da Sarkozy, Bush ve Blair gibi siyasetçilerle spor ve sinema dünyasının yıldızları adına açılmış hesaplar var ve bunların gerçek olup olmadığı teyit edilemiyor. Sanık, dolandırıcılık yapmamış, hiç kimseye zararı dokunmamıştır" dedi.

3 yıl hapis cezasına çarptırılan bilgisayar mühendisi Fuad Murtada ise, prens adına neden hesap açtığı yönündeki soruya, "Onu çok seviyorum. Ona herhangi bir zarar vermedim, bu sadece şakaydı. Masumum" diye konuştu.