kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sedat’tan geriye uyurken çekilmiş fotoğrafı kaldı.

Koşarken kuyuya düşen çocuk öldü

Deniz DERİN SABAH
Annesinin elinden kurtulup babasının işyerine koşan dört yaşındaki Sedat dükkân girişinde kapağı açık bırakılan kuyuya düşerek hayatını kaybetti..
İstanbul'da babasının çalıştığı köfteciye koşarak giren 4 yaşındaki Sedat, çalışanların temizlemek için kapağını açtığı su dolu kuyuya düşerek, öldü. Acı olay dün sabah saatlerinde meydana geldi. 4 yaşındaki Sedat, annesi Asiye ile Zeytinburnu'ndaki Tarihi Merkezefendi Köftecisi'nde çalışan babası Suat Kaba'yı ziyarete geldi. Küçük çocuk lokantanın kapısına yaklaştıkları sırada elini annesinin elinden çekip, içeri koştu. Ancak lokanta çalışanları tarafından temizlenmek için kapağı açılan giriş kapısının yanındaki su kuyusuna düştü. Annesinin gözleri önünde 10 metre derinliğindeki su kuyusuna düşen Serkan'ın yardımına işyeri çalışanları koştu.

KURTARMAK İSTERKEN BAYILDI
Ramazan Yıldız isimli çalışan halat yardımıyla kuyuya indi. Ancak oksijensiz kalarak bayıldı. Halat yardımıyla tekrar yukarıya çıkartılan Yıldız, hastaneye kaldırılırken itfaiye minik Sedat'ı kurtarmak için seferber oldu. İtfaiye erleri bir yandan kuyudaki suyu boşaltırken bir yandan da bir görevli vinç yardımıyla kuyuya indi. Bu arada oksijen makinesiyle kuyuya hava verildi. Ancak yarım saatlik çalışma sonucunda kuyudan Sedat Kaba'nın cesedi çıkartıldı. Anne Asiye Kaba ile baba Suat Kaba sinir krizleri geçirdi. Fenalık geçiren anne ile yakınları hastaneye kaldırıldı.

'MAHALLENİN MASKOTUYDU'
Uzun yıllardır Merkezefendi mahallesinde oturan ve geçen yıl Maslak'a taşınan Kaba ailesinin minik oğlu Sedat'ın ölümü eski komşularını da yasa boğdu. Acı haberle yıkılan komşular, "Burada babaannesi oturuyordu. Babası da zaten köftecide çalışıyordu. Arada sırada annesi ile buraya geliyorlardı. Mahallenin maskotuydu" dediler.
Haberin fotoğrafları