kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Yapılacak neler var, neler?..

Kültürden ve sanattan pek söz edemedik son zamanlarda.. Alın işte o zaman..
Bu hafta sonu İstanbul Modern'e gidin mutlak, ailecek.. Bol vakit ayırarak.. Öğle yemeğini ordaki enfes manzaralı ve harika tatlılı kafede yemecesine..
Bir Cihat Burak "Yaşam Boyu" sergisi var, kaçmaz.. Gerçekten kaçmaz.. Çok iyi hazırlanmış, çok iyi sunulmuş bir sergi.. Büyük Ustanın yaşamına paralel izliyorsunuz resmindeki gelişim, değişimleri..
Bir "Modern Deneyimler" var.. İmparatorluktan Cumhuriyete modern Türk resmini anlatan.. Bayıldım.. Öldüm.. Bitsin istemedim.. Nasıl güzel.. Nasıl duygu dolu..
..Ve de Sessiz Direniş.. Rus Fotoğrafında Resimsellik.. Fotoğrafa "Resim" dememe kızanlar olur ara ara.. Gitsinler de görsünler, resim gibi fotoğrafları.. Müthiş..
Gezmeye doyamadım, harika kitaplarını da yapmış müze.. Onları da aldım ki, evde ara ara bakarım.. Öylesi..
Hep derim.. Ben bu Eczacıbaşı ailesini, kendi ailemle bir tutuyorum. Türk sanatına, Türk sporuna bu kadar yoğun, bu kadar kalıcı hizmet eden başka aile tanımıyorum..
Nejat Bey.. Şakir Bey.. Şimdi bayrağı ikinci kuşak taşıyor, Bülent ve Oya kardeşlerim.. Canlarım benim.. Hele de her şeyini İstanbul Modern'e ayıran Oya..
Nişantaşı.. Beymen'in karşısı.. Galeri Kare.. Çiğdem Yapanar'ın "Hareket ve Boşluk" adını verdiği heykel sergisi görülmeli.. Sadece hoşlukla bakılan değil, düşünülen ve dokunulan heykeller yapmış Çiğdem.. Evet, dokunulan.. Boşlukta hareket için sizin dokunmanız gerek. Sanatın parçası oluyorsunuz bir yerde..
Bir ilginç heykel sergisi de Bebek, Galeri İyem'de.. Rahmi Aksungur .. Ahşap ve bronz çalışmalar ilginç mi, ilginç..
Nilgün Tüzüntürk "Maria Magdalena" adlı sergisini Q Jazz Bar salon ve lobisinde açmış.. İlginç mekân.. İlginç konu.. Tarih boyu fahişeler..
Q Jazz Bar'a bir Perşembe akşamı gidin mesela.. İlham Gencer'le İpek, Happy Hour/ Mutlu Saatler yaparken.. Galatasaray 5 yiyince teselli bulmak için gittim, keyfim, neşem nasıl yerine geldi. Bu İpek nasıl yakışıyor sahneye.. Ve de ne harika söylüyor bende en anısı olan şarkıları.. İlham Ağabeyle bir Singing in the Rain, bir Fascination düetleri yaptılar bayıldım.. Bir "But I can't help, falling in love with you" dediler öldüm..
Pazar 12-19 arası da gidebilirsiniz, eğer İstanbul'un en pahalı brunchına katılmak isterseniz.. Şampanyalı kahvaltı.. Müthiş bir açık büfe.. Sıcakları, soğukları, kuş sütü eksik.. Canlı müzik de var, ustalardan.. Caz.. Pop.. Rock.. Amma velakin, kafa başı 100 kâğıt, ayıptır söylemesi.. Farkın farkı bu oluyor, farklı olmaya gücü yetenler için..
Faruk Cimok en bayıldığım ressamlardan.. Nişantaşı Mim Kemal Öke 17'de İstanbul Desenleri'ni sergiliyor.. Görmek gerek..
..Ve müzik!..
Şimdiden not etsin romantikler.. 2 Mart Pazar akşamı İTÜ Maçka kampusu salonunda Gülsin Onay piyano resitali var.. Romantik gece müziği, klasik dünyanın.. Beethoven Ay Işığı Sonatı'yla başlıyor dersem anlarsınız.. Sonra Chopin Noktürnler.. Debussy'nin Image'ı ardından.. Ravel'in Gaspar de la Nuit'siyle de final.. Kaçmaz ki kaçmaz..
Bir senfonik müzik de ertesi gece 3 martta TİM'de.. Ama o dev orkestra bu defa alaturkanın en klasik parçalarını seslendirecek, Prof. Dr. Ali Rıza Kural'a eşlik ederken.. Ben günlerdir CD'sini dinliyorum, enfes..