kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Oğlum önce vatan dedi

Yeni Haber
Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Irak'ın kuzeyinde üslenmiş PKK terör örgütü mensuplarına karşı başlattığı kara harekatında şehit olan askerlerden Komando Uzman Çavuş Yasin Keyvanoğlu'nun (30) Çorum'un Sungurlu ilçesindeki evinde acı yaşanıyor.

* Kara harekatında şehit olan 5 asker - GALERİ

Kara harekatında terör örgütüyle girilen çatışmada dün şehit olan 5 askerden, özel birlikte görevli Komando Uzman Çavuş Yasin Keyvanoğlu'nun şehit olduğu haberi, Bahçelievler Mahallesi'ndeki baba ocağına akşam saatlerinde geldi.

Haberi, akşam saatlerinde Belediye Başkanı Ahmet Karacif ve askeri yetkililer aileye ulaştırdı.Baygınlık geçiren Baba Seyfi ve anne Sultan'la şehidin kardeşleri Ramazan ve Metin Keyvanoğlu, Sungurlu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Aile fertleri, hastanedeki müdahalenin ardından taburcu edildi.Baba Seyfi Keyvanoğlu, oğlunun bekar olduğunu belirterek, ''Oğlum (önce vatan) dedi, evliliği hiç düşünmedi.Öncelikle görevini layıkıyla yapmak için arkasında sevenleri bırakmamak için evliliği düşünmedi. Vatan sağ olsun'' dedi.

Şehit Keyvanoğlu'nun, 5 kardeşin ortancası olduğu ve 8 yıllık Uzman Çavuş olduğu öğrenildi.

ŞEHİT ER ASLAN'IN BABASI: ''ÇOK ÜZGÜNÜZ''

Irak'ın kuzeyinde başlatılan kara harekatında şehit olan askerlerden Diyarbakırlı komando er Erkan Aslan ailesi yasta.

Irak'ın kuzeyinde terör örgütü unsurlarına karşı sürdürülen sınır ötesi harekatta teröristlerle çıkan çatışmada dün şehit olan 5 askerden biri olan er Erkan Aslan'ın Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığında vatani görevini yaptığı bildirildi.

Balaban köyünde yaşayan Baba Hakkı Aslan, dün gece Eğil Kaymakamı Memduh Tura ile askeri yetkililerin evlerine geldiğini belirterek, ''Oğlum Erkan'ın Irak'taki operasyonda şehit olduğunu ve cenazesinin bugün geleceğini söylediler. Çok üzgünüz'' dedi.

Terhisine 2 ay kaldığı bildirilen Erkan Aslan'ın cenazesinin yarın düzenlenecek törenle Balaban köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

ŞEHİT ASTSUBAY SELAM KEMER'İN ILGIN'DAKİ EVİNDE GECE SAATLERİNDEN BU YANA HÜZÜN VAR

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyinde başlattığı kara harekatında şehit olan askerlerden Astsubay Kıdemli Çavuş Selam Kemer'in (25) Konya'nın Ilgın ilçesindeki evinde, haberin alındığı gece saatlerinden bu yana hüzün var.

Kemer'in şehit olduğu haberi, gece yarısına doğru baba Abdullah Kemer'e telefonla bildirildi.Baba Abdullah Kemer, oğlu Kemer'in Siirt'te sağlıkçı astsubay olarak görev yaptığını belirterek, şunları söyledi:

''19 Şubatta beni aradı ve hatırımızı sordu. Operasyona katılacağı konusunda bize bir şey söylemedi. Sadece son çektirdiği fotoğrafları gönderdiğini söyledi. Biz de o fotoğrafları 2 gün önce aldık. 4 ay sonra mesleğinde 5 yılı dolduracaktı. Bugüne kadar Bolu, Şırnak ve Siirt'te görev yaptı. Birçok operasyona katıldı.''

OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM

Gece haberi aldığından bu yana üzülse de dik durduğunu vurgulayan Kemer, şöyle devam etti:

''Irak'ın kuzeyinde çatışmada öldüğünü söylediler. Bir avuç çapulcu, pislik yüzünden askerlerimiz şehit oluyor. Vatan uğruna şehit oldu ya gururluyum. Tek oğlum vardı, o da vatana feda olsun. Ben de vatan için canımı vermeye hazırım. Allah inşallah onların gözünü kör eder askerimiz de burnu bile kanamadan döner. Allah böyle acıyı kimseye vermesin. Ben oğlumla gurur duyuyorum. Şehit babası olarak gururluyum. Bölünmez vatan için göğsünü gere gere şehit olmuşsa ne mutlu bana. Allah mekanını cennet etsin.''

Şehit Kemer ile aynı adı taşıyan dedesi Selam Kemer ise ''Benim adımı taşıyordu. Ailenin tek oğluydu. Şehit olduğu için gururluyuz. Torunum gibi canını seve seve verecek daha birçok Mehmetçik var'' dedi.Kemer'in son gönderdiği fotoğraf, ailesi ve yakınları arasında elden ele dolaşıyor.

KOMANDO ER İBRAHİM GEDİK'İN TRABZON'DAKİ EVİNDE ACI YAŞANIYOR

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyinde başlattığı kara harekatında şehit olan askerlerden Komando Er İbrahim Gedik'in (21) Trabzon'daki evinde acı yaşanıyor.

Komando Er İbrahim Gedik'in şehit olduğu haberi, Toklu Mahallesi Cennet Sokak'taki baba ocağına gece ulaştı. Haberi, gece 00.30'da sıralarında aralarında bir albayın da bulunduğu askeri yetkililer, sağlık ekipleri eşliğinde aileye ulaştırdı.

Baba Abdurrahman Gedik, 5 çocuğu bulunduğunu, bunlardan erkek olan 3'ünün Doğu ve Güneydoğu'da askerlik yaptığını belirterek, ''Büyük oğlum Hakkari Yüksekova'da, diğeri Şırnak'ta askerliğini tamamladı. İbrahim ise İzmir Narlıdere'deki acemi birliğinden sonra Siirt'e gitmişti'' dedi.

Vatan için evladını kaybettiğini, yine de ''vatan sağolsun'' dediğini ifade eden Gedik, ''Artık 2 evladım ve ben varım. Eğer ihtiyaç olursa seve seve teröristlerle çarpışmaya gideriz. Benim yüreğim yanıyor, başkalarınınki yanmasın'' diye konuştu.

Vatani görevini 1991 yılında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde tamamladığını belirten şehidin ağabeyi Emin Gedik (38) ise ''Ben de o dönemde çatışmalara girdim, ufak tefek yaralar aldım'' dedi.

Kardeşi İbrahim'in en son Kurban Bayramı tatilinde Trabzon'a geldiğini, ailesiyle görüştüğünü dile getiren Emin Gedik, ''Operasyondan 2 gün önce de beni aradı. Zaten 3-4 günde bir arardı. Daha sonra ben kendisine ulaşmaya çalıştım, ancak son konuşmamız bu oldu'' diye konuştu.

İçlerinin yandığını, ancak geride kalanlara sabır dilediklerini belirten Emin Gedik, Erzurumlu olduklarını, 2 yıl önce Erzurum'dan Trabzon'a göç ettiklerini, bekar olan kardeşi İbrahim'in de askere gitmeden önce bir zücaciye dükkanında işçi olarak çalıştığını sözlerine ekledi.

AA