kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

ABD'den Türkiye'ye tam destek

Yeni Haber
ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu üst düzey yetkilisi Matt Bryza, ülkesinin, Türkiye'nin PKK terörünü yenme çabalarını güçlü şekilde desteklediğini söyledi.

Brüksel'den Washington'a dönüşünde AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Bryza, ''Daha önce Brüksel'de, Türkiye'nin PKK terörünü yenme yönündeki çabalarını ABD'nin güçlü şekilde desteklediğini ve Türkiye'nin, bu çabalarda bölgesel koordinasyonun sağlanmasını sürdüreceğine yönelik umudumu dile getirdim. Türkiye'nin, bu olayda bunu yaptığını belirtmekten memnunun'' dedi.

Brüksel'deyken operasyona ilişkin söylediği belirtilen, ''bu çok iyi bir haber değil'' şeklindeki sözünün yanlış anlaşıldığını ifade eden Bryza, bu sözü, bir gazetecinin, operasyonu olduğundan farklı tanımlaması üzerine dile getirdiğini söyledi.

ABD'nin operasyonun kısa sürede bitirilmesi çağrısında bulunduğunun hatırlatılması ve bununla ne kadar bir sürenin kastedildiğinin sorulması üzerine Bryza, ''Aklımızda özel bir gün sayısı yok, ancak bu operasyonun süresi sınırlı olmalı ve kapsamı, sadece teröristleri hedef almalı'' diye konuştu.

Bryza, Türkiye'nin sivil kayıpların önüne geçmeye özen göstermeyi sürdürmesinin de önemli olduğunu belirtti.

ABD ile Türkiye arasında istihbarat paylaşımının devam edip etmediğinin sorulması üzerine de Bryza, ''(Amerikalı) hükümet yetkilileri, Başkan George Bush'un, PKK'ya karşı somut sonuçlar alınmasına izin verecek bilgi paylaşımının sağlanması konusunda 5 Kasımda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a dile getirdiği sözü uygulamaya devam ediyor'' dedi.

AA