kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kamu tesislerinde günlük kalış 12.65 YTL

Yeni Haber
Kamu kurum ve kuruluşlarının tasarrufundaki eğitim ve dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, bakımevi, spor tesisi ve benzeri sosyal tesislerden en fazla konfor unsurlarına sahip olanları için günlük yemek ve konaklama bedeli 2008 yılında 12,65 YTL olarak uygulanacak.

Maliye Bakanlığı'nın Kamu Sosyal Tesislerine ilişkin Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Kamu kurum ve kuruluşlarının tasarrufundaki sosyal tesislerde kalış ücret tarifesinin 2008 yılı için yeniden belirlendiği tebliğ, 1 Nisan 2008'den itibaren geçerli olacak.

Kamu sosyal tesislerinde ücretler, tesisin deniz, göl, akarsu kenarında veya kış sporlarına elverişli yerler ile termal alanlarda bulunması, konut veya bağımsız bölümünde tuvalet ve banyo, sıcak su, havalandırma tesisatı, konut veya bağımsız bölümünde telefon, salonlarda ve konut veya bağımsız bölümlerde müzik yayını olması, mutfak ve lokantasına göre değişiyor.

Konut veya bağımsız bölümün içinde mutfak mekan, dinlenme ve oyun salonu, çay bahçesi, asansör, diskotek, çocuk bahçesi, spor alanları, revir, plaj, güneşlenme yerleri, otopark, yüzme havuzu, hamam ve sauna gibi birimler de ücrette belirleyici oluyor.

Belirlenen söz konusu 21 özellikten 15 ve daha fazlasını taşıyan tesislerde 2008 yılında kişi başına günlük 9,05 YTL yemek ve 3,60 YTL konaklama bedeli alınacak. Bu tesislerde konaklama bedeli 1 Temmuz-15 Ağustos döneminde ise 4,60 YTL olarak uygulanacak.

Söz konusu özelliklerden en az 12 ve en fazla 14'ünü taşıyan tesislerde kişi başına günlük yemek bedeli 7,60 YTL, konaklama bedeli 3,05 YTL olacak.

Bu özelliklerin 12'sinden daha azı bulunan tesislerde ise kişi başına günlük 6,15 YTL yemek ve 2,50 YTL konaklama bedeli alınacak.

Ayrıca, konut veya bağımsız bölümde; buzdolabı bulunanlarda günlük en az 1,05 YTL, televizyon bulunanlarda günlük en az 1,30 YTL ve klima bulunanlarda günlük en az 1,85 YTL, konut başına ilave bedel uygulanacak.

MİSAFİRHANELER

Misafirhanelerden yararlanan kurum personelinden kişi başına her gece için en az 4,60 YTL alınacak. İdarelerce, verilen hizmetin özelliği, maliyeti ve standardın üzerinde olması, odadaki yatak sayısı gibi hususlar dikkate alınarak daha yüksek konaklama bedeli de tespit edilebilecek.

Misafirhanelerden yararlanacak geçici görevli kamu personelinden alınacak konaklama bedeli, geçici görevlendirmenin ilk 10 günü için yurt içi gündeliklerinin tamamını, daha sonraki günler için yarısını, geçici görevli denetim elemanlarından alınacak konaklama bedeli ise yurt içi gündeliklerinin tamamını geçemeyecek.

KREŞ VE ÇOCUK BAKIMEVİ ÜCRETLERİ

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait kreş ve çocuk bakımevlerine kabul edilecek devlet memurları ile diğer kamu personelinin her çocuğu için aylık bakım ücreti asgari 83,50 YTL olarak belirlendi.

Ancak belirlenen asgari aylık ücretlerin kreş ve çocuk bakımevi hizmetlerinin karşılanmasında yeterli olmadığı durumlarda, kurum ve kuruluşlar belirlenen ücretin üzerinde bedel tespit etmeye yetkili olacak.

Kurum personeli de dahil olmak üzere, her türlü futbol, basketbol, voleybol salon ve sahalarından, tenis kortlarından, yüzme havuzlarından, su ve kış sporlarının yapıldığı yerlerden veya diğer spor tesislerinden yararlananlardan saat başına; spor alet ve malzemelerini kendileri getirmesi durumunda kişi başına en az 3,05 YTL, tesisten temin etmesi halinde ise 4,60 YTL bedel alınacak.

ANKA