kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Babacan: Operasyonun hedefi PKK terör örgütüdür

Yeni Haber
Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Irak'ın kuzeyine yönelik dün başlatılan kara operasyonunun hedefinin terör örgütü PKK olduğunu vurgulayarak, "Türkiye, Irak'ın toprak bütünlüğünü ve siyasi birliğini önemsemektedir" dedi.

Babacan, Ankara'yı ziyaret eden Ürdün Dışişleri Bakanı Selahhaddin Beşir ile Dışişleri Bakanlığında yaklaşık 2 saat süren bir görüşme yaptı.

Babacan, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, önce, başarılı bir operasyon yürütmekte olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kahraman Türk askerlerini kutladı.

Babacan, sözlerine şöyle devam etti:"Vatan minnettardır. Bu arada üzücü haber de aldık. Operasyonlar sırasında 5 vatan evladımız şehit düştü. Şehitlerimize rahmet diliyorum, ailelerin acısını gönülden paylaşıyorum. Türk milletinin başı sağolsun. Her zaman söylediğimiz gibi, bu operasyonun hedefi PKK terör örgütüdür. Türkiye, Irak'ın toprak bütünlüğünü ve siyasi birliğini önemsemektedir ve toprak bütünlüğünü ve siyasi birliğini en kuvvetli şekilde savunan bir ülkedir aynı zamanda. Bildiğiniz gibi operasyonlara paralel bir biçimde yoğun bir diplomasi trafiğimiz de devam etmektedir. Bu operasyonla ilgili gerekli açıklamalar zamanlıca Genelkurmay Başkanlığımızca yapılmıştır, yapılmaya da devam edecektir."

AA