kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

5 şehitten 4'ünün cenazesi Van'dan Ankara'ya getirildi

Yeni Haber
Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır ötesi harekatı sırasında şehit olan 5 askerden 4'ünün cenazesi Ankara'ya getirildi.

* Kara harekatında şehit olan 5 asker - GALERİ

Şehit askerlerin cenazelerinin de bulunduğu Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçak saat 14.10'da Esenboğa Havalimanına indi. Bu sırada Esenboğa Havalimanında Ankara Merkez Komutanı Tuğgeneral Naci Özdemir ve Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Erkan Kara da hazır bulundu.

Şehitlerden Piyade Uzman Çavuş Yasin Keyvanoğlu'nun cenazesi Çorum'un Sungurlu ilçesine, Kıdemli Çavuş Selam Kemer'in cenazesi ise Konya'ya özel ambulanslarla; Er Erkan Arslan'ın cenazesi ise THY'nin tarifeli seferiyle Diyarbakır'a gönderildi.

Şehit Er İbrahim Gedik'in cenazesi ise akşam saatlerindeki uçakla Trabzon'a gönderilmek üzere GATA'ya götürüldü.

OPERASYONA ÇIKMADAN AİLESİNDEN HELALLİK İSTEMİŞ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyindeki terörist unsurlara yönelik düzenlediği kara harekatında şehit olan er İbrahim Gedik (20)'in Trabzon'daki baba evinde yas var. Siirt'te askerlik yapan Gedik'in, 4 gün önce operasyona çıktığı belirtildi.Baba Abdurrahman Gedik, oğlunun şehit olduğu haberini dün gece bildirdiklerini ifade ederek, "Operasyona çıkmadan önce görüştük. Helallik diledi. Dün gün boyu haberleri izledik. İçimde hep bir endişe vardı. Arkadaşlara şehit olabileceğini söyledim. Gece de haber verdiler." dedi.İbrahim Gedik'in annesinin, 2 yıl önce vefat ettiği ve 4 kardeşinin bulunduğu, aslen Erzurumlu olan ailenin 2 yıl önce Trabzon'a geldiği belirtildi.Gedik'in cenazesinin yarın öğlen namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verileceği öğrenildi.

ŞEHİT ASKER GÖKHAN ÖZKAN'IN CENAZESİ UÇAKLA İSTANBUL'A GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğü harekatta şehit olan 5 askerden biri olan Gökhan Özkan'ın cenazesi uçakla İstanbul'a getirildi.

THY'ye ait uçakla Van'dan saat 15.30'da Sabiha Gökçen Havaalanı'na getirilen Özkan'ın cenazesi, tören mangası tarafından uçaktan alındıktan sonra bir süre omuzlarda taşındı.

Daha sonra, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait cenaze nakil aracına konulan şehit Gökhan Özkan'ın cenazesi karayolu ile memleketi Çanakkale'ye gönderildi.


ÇANAKKALE'DE YATAN HER ŞEHİT İÇİN BİR HATİM İNDİRİLECEK

Kırıkkale'de bir dernek Çanakkale'de yatan her şehit için bir hatim indirme kararı aldı. Anadolu Gençlik Derneği olarak, şehitleri en güzel şekliyle yad etmek için 250 bin şehide 250 bin hatim kampanyası başlattıklarını açıklayan AGD Kırıkkale Şube Başkanı Mitat Akçalı, kampanyaya ilginin her geçen gün biraz daha arttığını söyledi.

Derneklerinin bütün insanlığın yararına hayrı ikame etmek, iyi, doğru, faydalı ve adil olanı hakim kılmak için var olduğunu ifade eden Başkan Mitat Akçalı, "Atalarımız Çanakkale'de bizler için seve seve canlarını feda ettiler. Bizlerde onları yad etmek için çalışmaktayız. Özellikle gençlerimize Çanakkale ruhunu aşılamak için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Kurulduğu günden bu yana milli ve manevi değerlerimize bağlı bir gençlik yetiştirmenin çabası içerisindeyiz diyen Akçalı, "Çanakkale zaferimizin 93. yıldönümünü yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir yere sahip olan Çanakkale savaşı, dünden bugüne eskimeyen bir ders, kendi içinde apayrı bir okuldur. Çanakkale, toplu vuran yüreklerin, birbirine kenetlenmiş gönüllerin zaferidir. Zira Çanakkale, silahla iman gücünün çarpışmasıdır. Ve bu çarpışmada imanlı yürekler galip gelmiştir. Düşmanın askeri gücü, kocaman topları ve kan kusan armadaları henüz sakalı bitmemiş, bıyığı terlememiş Mehmetçiğin gözünü korkutmamış, siper ederek gövdelerini bu hayasızca akına dur demişlerdir. Mehmetçiğin bu azmi cihat şuuru ve şahadet özleminden başka bir şeyle ifade edilemez. Milletimiz Çanakkale Zaferi'yle dini, vatanı ve namusu söz konusu olduğunda nasıl bir destan yazacağını cümle aleme göstermiştir" sözlerine yer verdi.

Asırlarca İlah-ı Kelimetullahın bayraktarlığını yapan milletimiz, bizleri yanıltmayarak milli ve manevi değerler için şehit düşmüş askerlerimizi unutmadığını belirten Akçalı, "Halkımız Kırıkkale'nin ilçe ve köylerine varıncaya kadar pek çok yerinden bizleri aradı. İnternetten e-posta ile ulaşarak kampanyamıza yoğun bir ilgi gösterdi. Kampanyamıza katılan kardeşlerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

AJANSLAR
Haberin fotoğrafları