kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Emekli Tuğgeneral Veli Küçük

'Ergenekon'da 4. halka üniversiteler ve medya

Önder ŞUŞOĞLU - Ferit ZENGİN - Veli SARIBOĞA / SAB
Daha önce 32 kişinin tutuklandığı 'Ergenekon Örgütü'ne yönelik operasyonda aralarında Doç. Dr. Ümit Sayın, Prof. Dr. Emin Gürses, gazeteci Vedat Yenerer'in de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı..
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri "Ergenekon" örgütüne yönelik 4'üncü halka operasyonu üniversite yapılanmasına düzenledi. Daha önce 9'u emekli asker 32 kişinin tutuklandığı Ergenekon'a yönelik düzenlenen operasyonların 4'üncüsünde adı sürekli olarak örgütle anılan, İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ümit Sayın, Sakarya Üniversitesi öğretim görevlisi ve yazar Prof. Dr. Emin Gürses ve Balıkesir Üniversitesi'nden emekli olan Doç. Dr. Orhan Tunç, emekli astsubay Erhan Tunç gözaltına alındı.

SOSYETE KUYUMCUSU, GAZETECİ
Gözaltına alınanlar arasında Ergenekon yapılanması içerisinde yer aldığı ileri sürülen ve Özal'ların kuyumcusu olarak ün yapan kuyumcu Hayrettin Ertekin de yer aldı. Polis çetenin medya içerisindeki yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda ise gazeteci Vedat Yenerer'i gözaltına aldı. Ayasofya Derneği'nin Sevgi Erenerol ve Kemal Kerinçsiz ile birlikte kurucu üyeliğini yapan ve 2007 sonunda kapatılan Noel Baba Vakfı Başkanı Muammer Karabulut da operasyon kapsamında gözaltına alındı. Gözaltına alınan diğer kişinin ismi ise henüz öğrenilemedi.

VELİ KÜÇÜK KANDIRA'YA
Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan emekli tuğgeneral Veli Küçük, tutuklu bulunduğu Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nden Kandıra F Tipi Cezaevi'ne nakledildi. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 25 Ocak 2008 günü tutuklanan Veli Küçük, emekli kurmay albay Mehmet Fikri Karadağ, emekli yüzbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk, eski uzman çavuş Muhammet Yüce, avukat Kemal Kerinçsiz, Erkut Ersoy, Erol Ölmez, Hüseyin Görüm, Oğuz Alpaslan Abdulkadir, Hüseyin Gazi Oğuz, Sami Hoştan, Sevgi Erenerol, Kahraman Şahin ilk olarak Kartal H Tipi Cezaevi'ne gönderilmişti. Burada bir hafta kalan Küçük, Karadağ, Öztürk, Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ne, Kerinçsiz ile Sami Hoştan ise Kandıra F Tipi Cezaevi'ne gönderilmişti. Küçük önceki akşam, Kerinçsiz ile Hoştan'ın tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi Cezaevi'ne nakledildi.