kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Polis sınır ötesi için alarmda

Yeni Haber
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK'ya yönelik başlattığı sınır ötesi Güneş Operasyonu için, içerde de polis alarma geçti.

Konuyla ilgili örgütün eylem hazırlığında olduğu yönündeki istihbaratları değerlendiren Emniyet Genel Müdürlüğü, 81 ilde polisi alarma geçirdi.

Olası eylemlere karşı tüm birimler uyaran Terörle Mücadele ve Harekat Daire Başkanlığı, halkın yoğun olduğu yerlerde güvenlik tedbirleri artırılmasını istedi. Örgütün televizyonu, gazetesi ile çeşitli yayın organları aracılığıyla sürekli olarak propaganda yaptığını vurgulandığı yazıda, "kürt halkını direnmeye çağıran terör örgütü, eylemleri artırma talimatı vermiştir. Bu nedenle kent merkezlerinde kritik noktalarda alınacak tedbirlerin arttırılmasının uygun olacağı"na yer verildi.

Güvenlik noktalarında nöbet tutan görevlilerin mutlaka çelik yelek giymesi ve açık hedef pozisyonunda olmamaların istendiği uyarıda, ayrıca canlı bomba yada molotof kokteyl saldırılarına karşı şüpheli tüm şahısların yetkili amirlere bildirilmesi ve önlem alınması istendi. Tüm birimlerin lojman girişlerinde detaylı arama yapılmasının önemine dikkat çekilen yazıda, ayrıca halkın yoğun bulunduğu alışveriş merkezlerindeki özel güvenlik görevlilerinin üst ve araç aramalarında daha dikkatli olmaları için uyarılmaları da gerektiği de vurgulandı.

İllerde değişik noktalarda sık sık uygulama yapılmasının faydalı olacağının ifade edildiği yazıda, olası saldırılara karşı özellikle kamu kurum ve kuruluşlarının bulunduğu noktalarda daha dikkatli olunmasını istendi.

(ANKA)