kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Lider kadro panik halinde kaçıyor

Genelkurmay dün geceki açıklamasında harekât üzerine terör örgütünün lider kadrosunun güneye doğru kaçtığını duyurdu..
GENELKURMAY Başkanlığı'nın dün gece yaptığı ikinci açıklamada, özetle şöyle denildi:

* Dün gündüz ve gece devam eden harekât esnasında tespit edilen terör örgütüne ait hedefler Hava Kuvvetleri uçakları, helikopterler ve kara ateş destek vasıtaları ile yoğun ve etkili bir şekilde ateş altına alınmıştır. Terör örgütünün kullandığı birçok tesis, içlerindeki mühimmat kullanılmaz hale getirilmiştir.

* Terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada 24 terörist etkisiz hale getirilmiş, çok sayıda terörist yaralanmıştır. Ayrıca en az 20 teröristin daha etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir. Söz konusu çatışmada 5 personelimiz şehit olmuştur. Sıcak temas bazı noktalarda kesintilerle devam etmektedir.

* İlk tespitlerden teröristlerin ağır zayiat verdikleri anlaşılmaktadır.

* Elde edilen istihbari bilgiler, özellikle sözde lider denilen kadronun panik halinde güneye doğru kaçarak, bölgeyi terk etmeye çalıştıklarını göstermektedir.

* Sınır ötesi harekât sadece terör örgütünü hedef aldığından, yerel unsurlardan birliklerimize karşı herhangi bir yanlışlığa sebebiyet vermemeleri ve TSK'nın gösterdiği hassasiyeti paylaşmaları beklenmektedir.

* Birliklerimiz çetin hava ve arazi şartlarında, ileri harekatı ve arazi arama tarama faaliyetlerini kahramanca sürdürmektedir.