kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Sabit hatlarınızı kapatın" çağrısı

Yeni Haber
Türk Telekom'un ev ve işyeri telefon hatlarına uyguladığı sabit ücrete karşı tepkiler son bulmuyor. Tüketiciler Birliği Kütahya Şube Başkanı Ali İhsan Nazlı, vatandaşlara "Sabit hatlarınızı iptal ettirin" çağrısı yaptı.

İstanbul Beykoz Kaymakamlığı Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyeti'nin aldığı; "Sabit ücretin alınmaması ve alınanların da geri iadesi" kararıyla umutlanıp, Kütahya Türk Telekom Müdürlüğü'ne dilekçe veren 20 binin üzerindeki vatandaşın hayali, ikinci bir kararla suya düşmüştü. Kütahya Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nin aldığı "Sabit ücretlerin yasal olduğu" yönündeki karara muhalif şerh koyan Tüketiciler Birliği Kütahya Şube Başkanı Ali İhsan Nazlı, konunun peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Bazı vatandaşların faturalarına sabit ücret yansıtılmadığını tespit ettiklerini de dile getiren Nazlı, firmanın çifte standart uygulamasının da kabul edilemez olduğunu kaydetti. Nazlı şöyle konuştu: "Türk Telekom 1 Mart 2007 tarihi itibarıyla, aldığı sabit ücret karşılığında 100 kontör görüşme hizmeti vermeyi sonlandırdı. Türk Telekom'un sabit ücretlerden elde etiği aylık gelir, yaklaşık 250 bin YTL civarında. Şirket bu gelirden vazgeçmemek için direniyor. Biz de gücümüz yettiği kadar mücadelemizi sürdürelim. Tüketicilerimizin telefon hatlarını kapatmaları yönünde imza kampanyaları başlatacağımızı belirtmek istiyorum."

Diğer yandan, sabit ücret uygulamasını haksız bulan çok sayıda vatandaşın telefon hatlarını kapattırmak için müracaat ettiği öğrenildi.

CİHAN