kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Dış yüzeyi mavi olan İsviçre yapımı bekârlık yüzükleri giderek yaygınlaşıyor.

14 Şubat'ta bekârlar 'sultanlıklarını' ilan ediyor

Yaprak Aras ŞAHİNBAŞ
09.02.2008
Sevgilisi olmayanlar için büyük bir zulümdür 14 Şubat. Neyse ki artık bekârlar da hatırlanıyor; medeni durumlarını gurur ve mutlulukla sergiliyorlar!..
Artık kabul edin; Sevgililer Günü kocaman bir balon! Tüketimi artırmak için icat edilmiş, anlamsız ve bir o kadar da 'ayrımcı' bir tarih, 14 Şubat. Ayrımcı, çünkü bu 'özel' günü beraber kutlayacak kimsesi olmayanlar, çevreyi saran kırmızı tonları ve kalp figürlerinden haklı olarak rahatsızlık duyuyor. Bu nedenle de 'anti 14 Şubat' temalı etkinliklerin çeşit ve sayıları her geçen yıl artıyor. www.gayet.net adlı arkadaşlık platformu, çok yaratıcı bir yarışma düzenleyerek sevgilisi olmayanları ödüllendiriyor mesela. 'Sevgilim yok' bahanesini en güzel yazan bir kadın ve bir erkek, iki aylık Latin dansları eğitimi kazanacak... Ortaköy'deki Son Vapur Meyhanesi ise 14 Şubat'ta 'Sevgilisizler Yemeği' düzenliyor... 90 milyonu bulan bekâr nüfusuyla, Amerika'daki hanelerin yüzde 50.3'ü; sevgilisi, karısı, kocası olmayanlardan oluşuyor. Uzmanlar artık 'özgüvenli ve özgür ruhlu kişiler'in kendi tercihleriyle bekâr kaldıklarını ve 'ideal aile' temalı pazarlama yöntemlerinden sıkıldıklarını söylüyor. Bu nedenle 'bekârlara yönelik' pazar da inanılmaz bir hızla büyüyor. En çok öne çıkan ise Türkiye'de de örnekleri olan 'bekâr seyahatleri'. Amaç, sevgilisi veya tatile çıkacak arkadaşı olmayan kişilerin yalnız seyahat etmelerini engellemek ve bekârların yeni insanlarla tanışmalarına önayak olmak. (www.singlestravelintl.com, www.adventuresforsingles.com, www.singlestraelservice.com)

BEKÂRLIK YÜZÜKLERİ
Son birkaç yıldır hayli popülerleşen bir diğer akım ise, 'bekârlık yüzükleri'. 'Nişan yüzükleri var, evlilik yüzükleri var. Eğer herkes medeni durumunu gösterecekse, alın bunlar da bekârlık yüzükleri!' diyor İsveçli şirketin yetkilileri. 59 dolara www.singelringen.com adresinde satılan 'Singel Ringen' yüzükleri, öyle yaygın bir trende dönüştü ki kendi topluluklarını bile kurmaya başladılar. High School Musical'ın Corbin Bleu'sunun da aralarında olduğu 'bekâr ünlüler' de medeni hallerini yüzükleriyle dünyaya haykırıyor, "Bekârlığınızla gurur duyun, mutlu olun. Tadını çıkarın ve bunu herkese gösterin," diyen 'yeni bekârlar' ordusuna katılıyorlar.
Haberin fotoğrafları