kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erciyes canlı yayında

Yeni Haber
Kayseri'nin Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi artık internetten canlı yayınla tüm dünyadan izlenebiliyor. Geçtiğimiz yıllarda Gençlik Spor il Müdürlüğünün kendi pist bölgesine taktığı ve sağlıklı çalışmadığı için yayını kesilen web kamerası yerine 75.yıl Erciyes Teleski kendi pist bölgesine taktığı kamera ile Erciyes'in 24 saat canlı izlenmesini sağladı.

Hisarcık Belediye Başkanı Ali Veral, Erciyes'in internet ortamına taşınmasıyla kayak merkezine ilginin artacağını düşündüklerini dile getirdi.

Test aşamasının tamamlanarak, kameraların yayına başlandığını dile getiren 75. Yıl Teleski İşletme Müdürü Ali Aşkın, "Erciyes'in gelişmesi için ve herkesimin kayak sporunu sevmesi amacıyla elimizden gayreti göstermekteyiz. Bu nedenle geçtiğimiz günlerde 75.yıl teleski olarak fiyatlarımızı yarı yarıya düşürdük. Müşterilerimizin istekleri doğrultusunda kredi kartı uygulamasına da geçtik. Erciyes'te ki hava durumunu, kayak yapanları ve pist durumunun izlenebilmesi amacıyla da firmamız tarafından web kamerası konularak tüm dünyaya yayın yapılmaktadır. Yayınları seyredebilmek için www.erciyesteleski.com web adresimizden izlenebilmektedir" diye belirtti.

Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Hisarcık Belediye Başkanı Ali Veral, "Kayseri'de hava iyi olduğunda Erciyes, Erciyes'te hava iyi olduğunda da Kayseri'de hava kötü olabilmektedir. Artık Hava durumunu da canlı yayın kamerasıyla izleyerek, kayak severlerin boş yere yol ve zaman kaybı olmasının önüne geçilmiştir. Geçen hafta Erciyes'te havanın kötü olması nedeniyle kayak yapılamamıştı. Ama bugünlerde hava çok güzel, Erciyes yolumuzda açık. Tüm Kayak severleri Erciyes'te Kayak yapmaya bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Web kamerası canlı yayını www.erciyesteleski.com adresinden ve kameraya link verilen www.hisarcikbelediyesi.com, www.kayserihisarcik.bel.tr ve www.erciyeskayak.com adreslerinden de izlenebilmektedir.

CİHAN