kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Havası en kirli il Hakkari

Yeni Haber
Türkiye'de geçen yılın Aralık ayında, kükürtdioksit ortalamaları en yüksek olan il Hakkari oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2007 Aralık ayına ilişkin ''Hava Kirliliği, Aralık'' verilerini açıkladı.

Aralıkta kükürtdioksit ortalamalarının en yüksek bulunduğu il merkezleri; kirlilik sırasına göre Hakkari 292 mikrogram/metreküp, Van 178, Bitlis 152, Çanakkale 147, Kırklareli ise 140 mikrogram/metreküp oldu.

Aynı dönemde Isparta'da 132, Kars'ta 131, Zonguldak'ta 109, Aydın 102 ve Edirne 101 mikrogram/metreküp kükürtdioksit ortalaması elde edildi. Aralık ayı partiküler madde (duman) ortalamaları ise Denizli'de 227 mikrogram/metreküp, Karabük'te 196, Kahramanmaraş'da 171, Aydın'da 164, İçel'de 161 mikrogram metreküp olarak ölçüldü.

Aynı ayda, il ve ilçe merkezlerinde ölçüm yapılan istasyonlardan elde edilen kükürtdioksit ortalamaları incelendiğinde, kısa vadeli sınır değeri Hakkari, Kırklareli, Siirt ve Van'da aşılırken, 1. uyarı kademesi sınır değeri ölçüm yapılan hiçbir istasyonda aşılmadı.

Aralıkta partiküler madde ortalamaları incelendiğinde ise kısa vadeli sınır değeri, Afyon, Bolu, Çorum, Denizli, Erzurum, Hakkari, Isparta, Konya, Kütahya, Manisa, Batman, Iğdır, Karabük ve Düzce'de aşılırken, 1. uyarı kademesi sınır değeri Afyon, Denizli, Isparta, Manisa ve Iğdır'da aşıldı.

(AA)