kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
EMRE AKÖZ

Cumhurbaşkanı elbette imzalar!

Siz bu yazıyı okuduğunuzda belki de üniversitelerde türbanı serbestleştiren Anayasa değişiklikleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün imzasından çıkmış olacak.
Peki bunun tersi olabilir mi?
Cumhurbaşkanı, Anayasa'nın kendisine verdiği hakkı kullanarak, değiştirilen maddeleri bir daha görüşülmek üzere Meclis'e gönderir mi?
Bu çok küçük bir olasılık. " Gül onaylamasın " diyenler var elbette ama onlar da imzalayacağını tahmin ediyor.
Ancak tahmincilerin dayandığı gerekçeye bir göz atmakta yarar var.
Mesela Süleyman Demirel şöyle diyor:
"Bugünkü cumhurbaşkanı bir siyasi partiden geliyor ve siyasi partiye, siyasi partinin taraftarlarına karşı bir borcu var. Çünkü siyasi iktidar kendisini seçim sonrasında aday göstermeyebilirdi. Cumhurbaşkanı ne kadar bağımsız olmaya çalışsa bu sebepten dolayı tümüyle bağımsız olamaz benim yorumum. Cumhurbaşkanı, o anayasa değişikliğini tasvip edecektir."
Bu fikri öne süren başkaları da var. Özetle söylenen, Abdullah Gül'ün, AKP kökenli olduğu için imzalayacağı.
Peki, o halde soralım: Eğer Gül... MHP, D(Y)P ya da Anavatan kökenli olsaydı... İmzalamama olasılığı var mıydı?
Yukarıdaki iddiayı ortaya atanlar buna "olumlu" cevap vermek zorunda. " Mesela Anavatan kökenli olsaydı imzalamama olasılığı daha fazla olurdu " demeleri gerekiyor.
Ben de diyorum ki:
Hayır! Bu konu öncelikle bir parti meselesi değil. Yani Abdullah Gül, AKP kökenli olduğu için imzalamayacak değil. Daha doğrusu imzalarken bir numaralı ölçütü bu (yani eski partisi) olmayacak.
Ne mi olacak:
Bizzat kendi yaşamı!
Kısaca: Ailesi...
Hayrünnisa Gül'ün başına gelenleri ne çabuk unuttunuz? Abdullah Bey ile evlendiği için okulunu bırakmıştı... Daha sonra liseyi dışarıdan bitirdi... Üniversiteyi kazandı... Ancak türbanı nedeniyle 1998'de Ankara Üniversitesi'ne alınmadı.
Kızları Kübra Gül ise Bilkent'te endüstri mühendisliği okurken derslere perukla girdi. Diploma alması bile sorun oldu; medya günlerce diline doladı.
Bir " baba " ve bir " koca " olarak Abdullah Gül'ün bunları unutacağını mı sanıyorsunuz?
İmza atmasa... Değişiklikleri Meclis'e gönderse... Eşine ve kızına bunu nasıl anlatacak?