kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Burçin Kuş

Annesinin ciğeriyle hayata gülümsedi

Pervin METİN / SABAH
Doktorların "Yaşama şansı yüzde 20" dediği 3.5 yaşındaki Burçin'e ikinci kez hayat veren annesi "Bırakın ciğerimi, canımı isteseler verirdim" dedi..
Henüz 3.5 yaşında olan Burçin Kuş'a, 1.5 ay önce sarılık teşhisi kondu. 'Akut Karaciğer Yetersizliği' teşhisiyle İstanbul Memorial Hastanesi'nin Çocuk Yoğun Bakım Servisi'ne sevk edilen küçük kızın yaşaması için tek çözüm karaciğer nakliydi. Durumu ağırlaştığı için doktorlar yüzde 20 yaşama şansı verdi. Biri 7 yaşında diğeri 18 aylık iki oğlu bulunan anne Aysel ile garsonluk yapan eşi Mustafa Kuş, hemen karaciğerini vermek istedi. Yapılan tetkikler sonucunda anne-kızın dokusunun birebir uygun olduğu belirlendi. Kızıyla aynı anda ameliyat masasına yatan 34 yaşındaki anne Kuş'un karaciğerinin bir parçası, 5 saat süren zorlu bir ameliyatla Burçin'e nakledildi. Ameliyat edilen anne-kız, üç gün yoğun bakımda kaldı, iki hafta sonra ise taburcu edildi.

'KARŞILIKLI AĞLADIK'
Ameliyat sonrası birbirlerini gördükleri ilk anı anlatan Aysel Kuş, "Kızımı görünce ağlamaya başladım. Burçin de benimle beraber gözyaşı döktü. Öyle kâbus dolu günler yaşadık ki, bırakın ciğerimi canımı isteseler bile verirdim" dedi.
Haberin fotoğrafları