kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor

ANKA
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
CHP Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Cumhurbaşkanı Gül'ün, türban serbestliğine ilişkin anayasa değişikliğini onaylamasını eleştirdi. Gül'ün, söz konusu değişikliği onaylamakla "Türkiye'nin Cumhurbaşkanı" olma fırsatını kaçırdığını söyledi. Özyürek, söz konusu anayasa değişikliğinin iptali için önümüzdeki hafta içinde Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını söyledi.

Mustafa Özyürek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, üniversitelerde türban serbestliği sağlayan Anayasa değişikliğini onaylamasına ilişkin ANKA'nın sorularını yanıtladı. Söz konusu düzenlemenin TBMM'den geçmemesi gerektiğini ifade eden Özyürek, düzenlemenin, anayasanın değiştirilmesi dahi teklif edilemeyecek olan laiklik ilkesine "darbe" vurduğunu ileri sürdü.

Özyürek, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı bu değişikliği onaylamamalıydı veto etmeliydi. Bunu yapmasını zaten beklemiyorduk. Cumhurbaşkanı AKP'nin bir mensubu olmaktan kendisini ayıramadı. Bu düzenlemeyi veto etseydi, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı konumuna gelebilirdi. Tabi içinden çıktığı parti ve milli görüş çizgisi ona bu fırsatı vermedi."

CHP'li Özyürek, Anayasa değişikliğini Resmi Gazete'de yayınlanmasının hemen ardından Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini söyledi. Yasanın yarın Resmi gazete'de yayınlanması durumunda, yasanın iptali için CHP'nin 25 Şubat Pazartesi günü Anayasa Mahkemesi'ne başvurması bekleniyor.