kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Cenk Sarkuş - Ozan Şamiloğlu

Türkleri eğlendirmek daha zor

MUSTAFA DERYAHAN - MAGAZİN
'Avrupa Yakası'nın müziklerine imza atan Cenk Sarkuş ile DJ Ozan Şamiloğlu 'Misket' grubunda biraraya geldi! "İşimiz eğlendirmek" diyen ikiliye göre Türkler, yabancılardan zor eğleniyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Türkleri eğlendirmek daha zor
atv'nin sevilen dizisi 'Avrupa Yakası'nın müziklerinde imzası olan perküsyoncu Cenk Sarkuş ile son yılların başarılı DJ'i Ozan Şamiloğlu'nun kurduğu 'Misket' adlı grup, house müziğe yeni bir boyut kazandırıyor. Sarkuş ve Şamiloğlu, hikayelerini GÜNAYDIN'a anlattı...

* Nasıl biraraya geldiniz, grubunuzun adı neden 'Misket' oldu?
Cenk Sarkuş:
Zaten yıllardır beraber çalıyoruz. Son dönemde house müziğin Türkiye'de de büyük ilgi gördüğünü fark ettik. Katıldığımız parti, düğün gibi organizasyonlarda house müzik çalıyoruz ve çok beğeniliyor. Yurtdışından da teklifler aldık. Bizden, Türkiye'ye ait bir şeyler bekliyorlar. Bunun üzerine yaptığımız müziğe Türk sazları eklemeye karar verdik. Çıkış noktamız da çocuklumuzda oynadığımız misket oldu. Grubumuza da 'Misket' adını verdik.

* Sahnede doğaçlama da yapıyorsunuz galiba...
Ozan Şamiloğlu:
En güzel verimi sahnede doğaçlama yaparak alıyoruz. İnsanların ne istediğini biliyoruz. Ona göre müziklerimizi seçip, bilinen bütün parçaları Türk enstrümanları ile sentezledik. Bu da insanların hoşuna gidiyor. Yaptığımız müziğin yurtdışında ilgi çekmesinin nedeni de bu oldu.

* Müziğinizin ses getirmesinin en önemli nedeni bu mu?
O.Ş.:
Müziğin ne olduğunu bilen, seçici insanların beğenisi ile piyasada yer aldık. Çünkü bu insanların ne istediklerini ve neleri sevdiklerini biliyoruz. İnsanları eğlendiriyoruz ve bu nedenle tercih ediliyoruz.

BİZ ADAPTE OLAMIYORUZ
* Eğlendirmek Türkiye'de mi yoksa yurtdışında mı daha kolay?
C.S.
: Toplum olarak kendimizi kasıyoruz. Eğlenceye adapte olamıyoruz. Yurtdışında insanlar daha rahat. Yani orada eğlendirmek daha kolay, Türkiye'de daha zor...

* Bugüne kadar müzikte neler yaptınız?
C.S.:
Müziğe, 15 yıl önce İstanbul Oda Korosu'nda korist olarak başladım. Üniversite döneminde çeşitli gruplarda rock ve blues solistliği yaptım. Yıldız Teknik Üniversitesi Kompozisyon Bölümü'nde okudum. Sezen Aksu, Göksel, Zeynep Casalini gibi sanatçılara perküsyon çaldım.
O.Ş.: 17 senedir DJ'lik yapıyorum. 95 yılında İngiltere'de ses mühendisliği eğitimi aldım. İngiltere ve Avrupa'da birçok kulüpte çaldım. İngiltere'nin efsane DJ'lerinden Tony DeVit'le çalıştım. Sonra İstanbul'a geldim ve DJ'liğe devam ettim.