kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Huzurun 7 anahtarı

Fransa'da 5 Mart'ta vizyona girecek olan yeni filmi 'Yaz Zamanı' ile gündemde olan Juliette Binoche, hayatındaki en önemli şeyin huzur olduğunu söylüyor. İşte Binoche'un huzura kavuşmak için sahip olduğu yedi anahtar.....
İLİŞKİLİ HABERLER
Huzurun 7 anahtarı
1- Yeteneğini ortaya koy
Juliette Binoche için sanat bir yaşam biçimi... O, ünlü bir oyuncu, ressam (bir sergi hazırlıyor) ve şimdi de yepyeni bir alana atılıyor 'dans'! Koreografisini Arkam Khan'ın hazırladığı gösteri, gelecek sonbahar sergilenecek. Binoche, çok cesur, yeteneklerini keşfedebileceği hiçbir anı ıskalamıyor. Sanatın her dalının denenmesi gerektiğini savunan Binoche, "Denemeden neler yapabileceğimizi, sınırlarımızı bilemeyiz" diyor.

2- Kararlı ol
Binoche karar vermeden önce her şeyi daha ince eleyip, sık dokuyor ve kendini dinliyor. "Yaşadığınız ikilemlere, önünüze çıkan engellere rağmen, önünüze gelen roller arasında bir tercih yapabilmek çok da zor değil. Beni hayatta esas zorlayan, aralarında seçim yapamadığım için sürekli bir denge yaratmak zorunda kaldığım üç rol var: Aktris rolüm, anne rolüm ve sevgili rolüm" diyen Binoche ekliyor: "Hepimiz aslında kendi yaşamlarımızın yönetmenleriyiz ve hayatlarımızın filmini çekiyoruz. İyi ya da kötü verdiğimiz her kararın bir sonucu var."

3- Çocuklar çok şey öğretti
Juliette Binoche iki çocuk annesi. Profesyonel bir dalgıçtan olan 14 yaşındaki oğlu Raphael ve komedyen Benoit Magimel'den 8 yaşındaki kızı Hannah. Binoche, "Çocuklar insanın hayatındaki en iyi okul. Onlardan önce duygularımı kelimelerle ifade etmeyi, sorunlarla yüzleşmeyi ve özellikle de ayrılığın ne olduğunu bilmiyordum" diyor.

4- Bedenini dinle
Fransız oyuncu senelerdir organik gıdalarla besleniyor ve pilates yapıyor. Doğduğu kent Paris yerine, taşrada, yeşillikler içinde yaşıyor. İlaçlar kadar, hatta belki daha da fazla, vücudun kendi kendini iyileştirmesi yöntemi olan homeopatiye güveniyor. Ünlü aktris, çocuklarına da homeopatiyi uygulamaya çalıştığını söylüyor.

5- Doğruyu söyle!
O bir "doğru" bağımlısı. Rollerinde de konuşmalarında olduğu gibi, daima doğruyu arıyor. "Yalan, korkularımızdan veya kaygılarımızdan kaçmak, onlarla yüzleşmemek için kullandığımız bir frendir" diyen Binoche şöyle devam ediyor: "Eğer korkularımız ve kaygılarımızla yüzleşebilirsek, korkularımızın bizi büyüttüğünü göreceğiz. Ayrıca korkuların üzerine gitme cesaretini göstermek de bir güçtür!"

6- Kalben bağlan bedenen değil
Bağımsızlığına düşkün olduğu kadar sevgiye, yardıma ve dostlarına duyduğu ihtiyacı itiraf etmekten çekinmeyen bir kadın Juliette... Kendisini özgür bir elektron olarak değerlendiren Binoche, "Güçlü arkadaşlıklarım var, fakat bağımlı değilim. Sevmeye ihtiyacım var, fakat bağlanmadan. Kendime olduğum gibi onlara da muhtacım. Yardıma muhtacım, yoksa başaramam" diye konuşuyor.

7- Meleğine kulak ver
Juliette'in başucu kitabı Gitta Mallasz'ın 'Dialogues Avec l'Ange' (Melekle Diyaloglar) adlı eseri. Aslında genel olarak spiritüel geleneklere meraklı. Son keşfiyse 'zaman' konusundaki bir konferansını dinlediği fizikçi ve biyolog Philippe Bobola. Binoche, "Çocukluğumdan beri gözle görülmeyene doğal bir ilgi besliyorum. Nasıl davranacağımı bilemediğimde, meleklere başvuruyorum, onlar muhteşem yardımcılar!" diyor.
Haberin fotoğrafları