kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kabadayı

Türk filmleri Hollywood'u gişede solladı!

Mehmet ÇALIŞKAN
Türk filmleri gişede yabancı filmleri bir kez daha geride bıraktı. En çok izlenen Türk filmi 'Kabadayı', yabancı film ise 'Buz Devri 2' oldu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Türk filmleri Hollywood'u gişede solladı!
Eylül ayından itibaren izleyiciyle buluşan Türk filmleri, bu sezon da gişede yabancı filmleri geride bıraktı. Filmler arasında en çok izlenen yapım 'Kabadayı' oldu. 1 milyon 979 bin bilet kesilen 'Kabadayı'nın ardından ikinciliği 'Beyaz Melek' elde etti. Yabancı filmler arasında ise en çok 'Buz Devri 2' seyredildi. 948 bin kişi tarafından izlenen filmi, 524 bin kişiyle 'Testere 4' takip etti.

KORKU BAŞTACI
Gösterilen ilgiden izleyicinin özellikle komedi ve korku türü filmler izlediği anlaşıldı. 'Maskeli Beşler Kıbrıs' ve 'Çılgın Dersane Kampta' beşinci haftasında 1 milyona yakın kişiyi sinemalara toplamayı başardı. Türk ve yabancı korku filmleri ise hedeflenen gişe rakamlarına ulaşmayı başardılar. 'Testere 4', serinin önceki filmleri gibi 500 bin civarında izleyiciyle buluştu. 'Musallat' 300 bini bulurken, 10 gün önce gösterime giren 'Semum' 200 bin seyirci kapısına dayandı. İzleyici, iyi işlenmiş dram filmlerini izlemeye her zaman hazır olduğunu da 'Kabadayı' ve 'Beyaz Melek'e gösterdiği ilgiyle kanıtladı.
Haberin fotoğrafları