kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kalın örgü atkılar hem çok gösterişli hem de moda.

Aksesuarda denge gerek

ESRA ÇORUH
01.02.2008
Coco Chanel, "Son taktığın aksesuarı çıkartırsan daha şık olursun," demiş. Haksız da sayılmaz. Aksesuar takarak şık olmanın sırrı, her şeyi bir arada kullanıp abartıya kaçmamak..
1- Soğuk havalarda ne tür aksesuar kullanacağımı bilemiyorum. Ama aksesuarların kıyafeti öne çıkarttığını da biliyorum. Bana kış ayları için aksusear önerilerinde bulunur musunuz? (Dilara D. - Ankara)

- Aksesuarlar, kış sezonunda çok öne çıktı. Tüm defilelerde soğuk günlere uygun uzun deri eldivenler, şapkalar, kemerler, büyük çantalar, opak çoraplar, tozluklar dikkat çekti. Bu soğuk havalar için hem havalı hem de kullanışlı bir aksesuar arıyorsanız, bu saydıklarımızı dikkate alabilirsiniz. Uzun deri eldivenlerin yanı sıra bilekte biten mini eldivenler de çok moda. Her ikisi de bu soğuk havalar için bire bir. İddialı birisiyseniz, uzun deri eldivenleri gece elbiseleriyle de kullanabilirsiniz. Ayrıca kalın örgü atkılar da çok moda; üstelik çok da havalı ve gösterişli. Öyle ki bu atkılardan taktığınızda başka bir aksesuar takmanıza gerek yok. Atkı takmıyorsanız, şapkaya ne dersiniz? Fötr modeller, gece gezmelerinde bile kullanılabilir. Bereleri de es geçmemek gerek. Kalın opak çoraplar da kışın en favori aksesuarları arasında. İpek saten elbiselerin altına giyeceğiniz kalın opak çoraplar, hem mevsime uygun hem de çok trendy. Özellikle dar jeanlerle güzel duran bir başka kış aksesuarı da tozluklar. Ancak sadece gençlere yakıştığını da hatırlatalım.

2- Kısa boylu bir kadınım. Benim gibi minyon kadınlar için ne tür ayakkabıları tavsiye edersiniz? Talin Ü. - Edirne)

- Size hem seksi hem de rahat olan platform tabanlı ayakkabıları öneririz. İnce topuklulara göre yürümesi de daha rahat olan platformlu modeller, hem elbiselerle hem de pantolonlarla çok güzel duruyor. Erkek ayakkabısını andıran bağcıklı ayakkabılar da çok moda. Oxford adı verilen bu model ayakkabıları da ister etek ister pantolonların altına giyebilirsiniz. Yeni sezonda yine bağcıklı bot tipi ayakkabılar moda olacak. Hatta indirimden faydalanarak, şimdi satın alıp önümüzdeki kış aylarında bile giyebilirsiniz. Boyunuz kısa diye sadece topuklulara bağlı kalmayın. Düz babetleri de rahatlıkla giyebilirsiniz.

3- Payetli kıyafetlerle nasıl takılar takmalıyım? Bir davete gideceğim ve payetli elbisenin üzerine takı takmak konusunda kararsız kaldım. Fikirlerinizi bekliyorum. (Berna T. - Antalya)

- Haklısınız, payet ağırlıklı bir kıyafetle aksesuar takmak fazla olabilir. Bir davete gittiğinizde kendinizi mutlaka bir aksesuar takmak zorunda hissetmeyin. Akseuarın kıyafete uygun olması çok daha önemli bir kuraldır. Örneğin payetli bir elbiseyle mutlaka takı takmak istiyorsanız, tek taş küçük bir küpeyi deneyebilirsiniz. Onun dışında ne kolye, ne de bilezik takmayın. Aksesuarla kıyafetin dengesi çok önemli. Hatta tamamı payetli bir kıyafet giyiyorsanız ayakkabı ve çantanızın düz saten olmasına dikkat edin. Yine bunları da payetli seçerek abartıya kaçmayın! Bunun yanı sıra sade bir gece kıyafeti giyiyorsanız, o zaman aksesuarlarınızla dikkat çekebilirsiniz. Ancak takacağınız takılar, birbirleriyle uyumlu olmalı. Abartılı bir kolye takıyorsanız küpeye hiç gerek yok ya da küpeleriniz sallantılı ve dikkat çekiciyse ne bilezik ne de kolye takmalısınız. Yeni sezonda büyük ve dikkat çekici takılar var. Ama yine kural değişmiyor; takıların kıyafetle ve birbiriyle uyumları şart!

4- Bu sezon nasıl kemerler kullanmalıyım? (Eylem İnci - Ankara)

- Her sezon kemer modası da değişiyor. Geçen ilkbahar-yaz sezonunda kalın korse şeklindeki kemerler çok modaydı. Bu tür kemerleri, diz altı kalem eteklerle yine kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra ince kemerler, yeni sezonda yine var. İnce beliniz ve düzgün kalçalarınız varsa, ince kemerle göz önüne çıkartabilirsiniz! Ama sakın kemerin son halkasını zorlamaya çalışmayın... Nasıl kemer takarsanız takın, son halkaya sığmaya çalışmak tüm stilinizi bozabilir.

5- Büyük çantaların yanında el çantalarının da moda olduğunu görüyorum. Bu çantalar sadece akşam mı kullanılır? Gündüz de el çantası taşıyabilir miyim? (Meral B. - İstanbul)

- Büyük çantalar rahatlığından dolayı pek çok kadın için vazgeçilemez hale geldi. Çünkü içine istediğimizi dolduruyor ve uzun süre çanta değiştirme zahmetine girmiyoruz. Ama şimdilerde büyük çantaların yanında küçük el çantaları da çok moda. Üstelik bu küçük çantalar, içine çok az şey sığdığı için sizi daha organize hale getirebilir. Bu el çantalarının özellikle büyük boyları oldukça kullanışlı. Koltuk altına da koyulabilen bu modelleri, gecegündüz kullanabilirsiniz. Ucuzluktan bulabileceğiniz el çantalarının ilkbahar-yaz sezonunda da çok moda olduğunu hatırlatalım.
Haberin fotoğrafları