kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Askeri suçlar da af kapsamında

Yeni Haber
Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in 'dolaylı af', Yargıçlar ve Savcılar Birliği Başkanı (YARSAV) Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun 'örtülü af' diye nitelediği ve geçtiğimiz haftalarda yürürlüğe giren "Temel Ceza Kanunlarına Uyum Amacıyla Çeşitli Kanunlarda ve Diğer Bazı Kanunlarda değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile pek çok askeri suç da af kapsamına alınıyor.

Yasaya göre firar edenler, emre itaatsizlik, üste hakaret ve daha pek çok askeri suçu işleyen askerler de aftan yararlanacak.

İŞTE, AFFEDİLECEK ASKERİ SUÇLAR

Yasa, suç işleyen pek çok sivilin hapse girmesini ve hapiste bulunan pek çok kişinin de tahliye edilmesinin önünü açarken, askeri suçları işleyenleri de kurtaracak.

Askeri Ceza Kanunu'nda yer alan, "firar", "izin tecavüzü", "emre itaatsizlikte ısrar", "üste fiilen taaruz", "üste hakaret", "üstü tehdit", "üste mukavemet", "göz veya oda hapsi ceza yerinden kaçmak", "amire saygısızlık", "kendini askerliğe yaramayacak hale getirmek", "yalan yere veya usulsüz şikayet etmek", "isyan" ve "fesat" gibi suçları işleyen asker kişiler hakkında da hükmün ertelenmesi kararı verilebilecek. Af kapsamına giren askeri suçları işleyen asker kişilerin sabıkasız olması, aftan yararlanmalarının önünü açacak.

(ANKA)