kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Müjde Ar

SİYAD'ın 'Onur' ve 'Emek' ödülleri sahipleri belli oldu

Sinema Yazarları Derneği tarafından düzenlenen SİYAD Ödülleri'nde bu yıl Kadir İnanır, Müjde Ar ve Safa Önal'a 'Onur Ödülü', yapımcı Üstün Karabol'a da 'Emek Ödülü' verilecek..
SİYAD'ın (Sinema Yazarları Derneği) '40. Türk Sineması Ödülleri' töreninde 'SİYAD Onur Ödülü' vereceği sinemacılar belli oldu. 3 Mart Pazartesi akşamı TİM Maslak Show Center'da yapılacak olan törende Kadir İnanır, Müjde Ar ve Safa Önal'a 'Onur Ödülü', yapımcı Üstün Karabol'a 'Emek Ödülü' verilmesi kararlaştırıldı.

Sebebi de açıklandı
SİYAD yayınladığı bildiride ödüllerin bu isimlere verilmesini şöyle açıklandı: "1960'ların sonlarından itibaren sinemamıza kazandırdığı onca karakter ve genç oyunculara örnek duruşuyla Kadir İnanır; sinemamıza 1970'lerin ortasında televizyon dünyasının unutulmaz dizisi 'Aşk-ı Memnu'daki Bihter karakteriyle başlayan ve sinema sanatına yeni bir soluk kazandıran usta aktris Müjde Ar; 1950'lerden bu yana Türk Sineması'nı şekillendiren onca senaryonun altına imza atan duayen senarist Safa Önal 'Onur Ödülü'ne değer bulunmuştur."
Haberin fotoğrafları