kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
RAHŞAN GÜLŞAN

Popçu, popçuyu alkışlamaz!

Galiba kültürümüzde yok. Kendi meslek dalımızdan birini, hatta bir rakibimizi alkışlamak, bünyemizde ifrazat yaratıyor. Kusma hissini takiben vücutta kızarıklıklara ve yer yer yaralara yol açıyor. Önceki gün verilen Powertürk Müzik Ödülleri'nde yaşanan tablo bunun canlı bir göstergesiydi. Geçen yıl bu özgüveni gösterebilen tek isim Serdar Ortaç olmuştu. Ama bu yıl onu göremedik. Mesela en iyi kadın kategorisinde aday gösterilen Demet Akalın, gelip Şebnem Ferah'ı alkışlamadı. Ama Özgün, Fatih Erkoç gibi isimler Yalın'ı alkışladılar. Yine de yeterli değildi. Funda Arar, Gülşen, Ferhat Göçer, Bendeniz, Harun Kolçak, Teoman ve Hande Yener yoktu. Aday oldukları halde yoklardı. Keşke olsalardı, rakiplerini alkışlasalardı...

YÜKSEK EGOLAR FELÇ EDİYOR

Powertürk, Türk pop müziğine, fanteziye veya arabeske karışmadan bir ödül verme şansı tanıyor. Cem Hakko, büyük bir bölümünü cebinden karşıladığı bu dev organizasyonun dünya standartlarına ulaşması için elinden geleni yapıyor. Bütün bir yıl, pop müziğin standartlarını yükseltmek için stüdyolarda ter döken isimler ise sektör adına böyle bir girişime sahip çıkmıyor. Görünen o ki yüksek egolar, insanın sosyal bilincini de felç ediyor. Gelelim ödül gecesine... Bu yıl ikincisi yapılan ödül töreninde katılım ağırlıklı olarak rockçı tayfadan yanaydı. Zaten ödülleri de rock müzik bazlı üretimler topladı. İşte bu noktada geçen yıl yaptığım eleştiriyi yineliyorum: Mutlaka rock kategorisine ayrı ödüller konmalı. Demet Akalın ile Şebnem Ferah karşı karşıya kalmamalı.

OZAN DOĞULU AYAKTA KALDI

Gecenin komik olaylarından biri de Kenan Doğulu'nun web sitesine verilen ödülü, kısa bir sessizliğin ardından İzzet Öz'ün çıkıp alması oldu. Öz, birkaç gün sonra ABD'de Steve Winwood ve Eric Clapton konseri izleyeceğinin havasını da atmayı ihmal etmedi. Tam yerine oturduğunda ise bir gruptan bir kahkaha yükseldi. Çünkü Ozan Doğulu orada idi ve öylece ayakta kalmıştı. Meğerse Ozan, ödülün web sitesini tasarlayanlara verileceğini düşünmüş. Bence haklı da... Çünkü video ödülünü yönetmenine, web ödülünü de tasarımcısına vermeliler. En iyi şarkı dalında 'Cennet'i görmek isterdik dedi insanlar. Ama pop ve rock baskın olunca 'Cennet' sanki biraz fanteziye kayan bir şarkı. Ama olacak, çok güzel olacak. Bu ödüller zamanla iyice oturacak ve ümit ediyorum sektörün saygı duyduğu, referans ödüllerine dönüşecek. Powertürk bu anlamda çok doğru bir misyon üstlenmiş durumda... alkışlamaz!