kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Baykal: Laikliği sana emanet etmeyeceğim

ANKARA
CHP lideri, Başbakan Erdoğan'a "Bir ayağı faizde, bir ayağı kumarda. Sonra da türban türban diye ortaya çıkıyorsun" diye seslendi ..
* GERÇEKLER GÖRÜLMEYE BAŞLANDI: Türbanın Kuran'ın, dinin emri olduğunu söyleyenlere biz 'hayır değil' diyoruz. Türban ne İslam'ın şartı, ne imanın şartı. Ne büyük günah, ne de küçük günah. 'Din devleti yapmayacağız' diyor. Türkiye'de ne olacağına senin karar verme imkânın hızla kayboluyor. Sen düğmeye bastın. Seni de aşan olaylar olacak. Sen bunun farkında değilsin. 'Sen zamanı, günü geldiğinde papaz elbisesi de giyerim', 'gerekirse laiklik de değiştirilebilir' diyen insansın.

* CUMHURBAŞKANI DERİN DÜŞÜNCEDE: Anayasa değişikliğinde 8'inci gün, Çankaya hâlâ imzayı atamadı. 'Daha konu konuşulurken incelemeye başladık' demelerine rağmen. Gece yarısı saat üçte görev ihmal etmeyen Çankaya'nın, Türkiye'yi bu kadar sarsan bir konuda derin bir düşünce içine girmesi bir anlam taşıyor. 17'nci maddeyi protokole bağlamışsın. Şimdi 'Anayasa Mahkemesi'nin kararını bekleyelim' diyorsun. Anayasa zafiyeti yoksa, Anayasa Mahkemesi'nin kararını bekleme ihtiyacı hissediyorsan, o zaman kuşkuların olduğunu, Mahkemeden dönebileceğini kabul etmiş oluyorsun.

* BİR AYAĞI FAİZDE BİR AYAĞI KUMARDA: Toplum artık umudunu iyice kaybetti. Ekonomi kumar ekonomisi oldu. Televizyonda paralı yarışmalar, her güne yayılan şans oyunları umut haline geldi. Umudunu kaybedenleri toplumsal kumara yönlendiriyorsunuz. Bir ayağı faizde, bir ayağı kumarda. Ondan sonra da 'türban türban' diye ortaya çıkıyorsun.

* ŞERO'YA EMANET EDERİM: 17'nci madde konusunda 'acele etmeyelim' düşüncesi hâkim oldu. Başlangıçta, düğmeye basarken acele etmeyecektiniz. Bu süreçte samimiyet, dürüstlük ve istismarın fotoğrafı çekildi. Sen samimi değilsin. Genel merkezdeki kedi Şero'ya ciğeri emanet ederim, sana laikliği emanet etmem. 'Cumhurbaşkanını birlikte seçeceğiz' dedin, yapmadın, 'türbanı uzlaşma ile çözeceğiz' dedin, sonra 'siyasi simge' diyerek adım attın, 17'nci madde için söz verdin, yapmadın. Sözlerin arkasında durmadınız. Şimdi de 'laikliğin güvencesi biziz' diyorsun. Dokunulmazlığı kaldıracağını söyleyip de kaldırmayan insana laikliği emanet edeceksek yazıklar olsun.