kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

MHP, Özdağ'ı mahkum ettirdi

Yeni Haber
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile 2006 yılında yapılan kongrede aday olan Prof. Dr. Ümit Özdağ arasındaki kavgayı Bahçeli kazandı.

MHP yönetimi, Özdağ'ı "sahte belge" düzenlemek suçlamasıyla mahkemeye verirken, Artvin Yusufeli Asliye Ceza Mahkemesi'nden çıkan karar Özdağ'ın aleyhine oldu. Mahkeme, Özdağ hakkında "sahte resmi belgeyi kullanmak ve resmi belge düzenlemek" suçuyla 2 ay 15 gün hapis cezasına hükmetti. Özdağ, adli para cezasına çevrilen kararı temyiz etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile genel başkanlığa aday olan Prof. Dr. Ümit Özdağ arasında 2006 yılında başlayan ve Özdağ'ın ihracına kadar uzanan kavgada MHP yönetimi, konuyu yargıya taşıdı. Artvin Yusufeli Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava 2008'in ilk ayında sonuçlanırken, karar da Özdağ'ın aleyhine oldu. Mahkeme, Özdağ hakkında "sahte belgeyi kullanmak ve resmi belge düzenlemek" suçuyla 2 ay 15 gün hapis cezası verdi ve karar adli para cezasına çevrildi. Mahkeme 30 Ocak 2008'de karar verirken, gerekçeli kararın da 1 ay içinde çıkacağı bildirildi.

ÖZDAĞ TEMYİZE BAŞVURDU

Artvin Yusufeli Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararla ilgili ANKA'nın sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Ümit Özdağ ise dün itibariyle temyiz başvurusunda bulunduğunu belirterek "konu halen yargıda, yargıda olan bir konuda da bir şey konuşmak istemiyorum. Ancak mahkeme kararını temyiz ettim. Temyiz sonucunu beklemek lazım" dedi.

KAVGA GENEL BAŞKANLIK İÇİN YAŞANMIŞTI

MHP ile Özdağ'ı mahkemelik eden kavga ise 19 Kasım 2006 yılında yapılan kongre öncesinde yaşanmıştı. Özdağ'ın Bahçeli'ye rakip olarak genel başkanlığa aday olmasının ardından, parti yönetimi, Özdağ'ın parti üyesi bile olmadığını açıklamıştı. Özdağ da, 2003 yılında Ankara'dan MHP'ye üye olmak için başvurduğu ancak başvurusunun kabul edilmediğini belirterek Artvin Yusufeli ilçe teşkilatının ısrarı ile Yusufeli teşkilatından üye olduğunu bildirmişti. MHP ise yaşanan kavganın ardından Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunarak, Özdağ'ın Yusufeli teşkilatı üye defterindeki kaydının sahte olduğu iddiasını gündeme getirmişti. Suç duyurusunda, Özdağ'a ikametgah ilmuhaberi veren muhtar ile dönemin ilçe başkanı da resmi belgede sahtecilik yapmakla suçlanmıştı.

(ANKA)