kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Hiç değilse, dolu dolu gitti!..

CENAZELERE yetişemez olduk.. Şenes Erzik'e başsağlığı için Levent Camisi'ndeyken, Saim'in cenazesinin de ayni saatlerde Beykoz'dan kalktığını öğrendim.. Spor dünyasındaki ilk dostlarımdan.. Gazeteciliğimin ilk yıllarında tanıyıp sevdiklerimden, dünya tatlısı, dünya efendisi Saim..
Macaristan'ı 3-1 yendiğimiz o efsane maçta görmüştüm onu ilk, ortaokul öğrencisiyken. Oyuna sonradan girmişti. Galatasaray kamplarında dost olduk, yıllar sonra.. Ve de daha sonraki yıllarda kesişmedi yolumuz hiç.. Orda bir dost var uzakta..
Şimdi iyice uzakta..
Müjde "Aysel ölüyor Hıncal" dedi kulağıma eğilip, ilk reklam arasında.. Müjde de ölüyor o anda, aslında, hissediyorum.. Annesine nasıl taptığını en iyi bilenlerdenim..
NTV'de o ünlü 4 kadının arasındayım, Sevgililer Günü'nde ve Müjde sevgili annesinin son günlerini yaşadığını söylüyor bana.. Ama şov devam ediyor.. Etmeli.. Dünya böyle..
İkinci reklam arasında hastaneyi aramak istiyor.. "Arama" diyorum.. Kanser ciğerleri bitirmiş. Öbür organları da sarmış.. Tıp yoğun bakıma almış, sadece acılarını dindirmeye çalışıyor, son saatlerinde..
İyi bilirim.. Annemi aynen öyle kaybettim ben..
Annemin ölümü ve duygularımı, seyirciye değil, Müjde'ye anlatıyorum aslında..
"44 yaşında öldü, ama dolu dolu öldü. Biz annemize doyduk. Öyle mutlu yaşadık" diye..
Aysel daha da dolu yaşadı hayatını.. Bana sorarsanız, bu ülkenin gelmiş geçmiş en feminist kadını odur..
Hiçbir eylemi ve söylemiyle erkeklerden aşağı kalmadı.. Canı ne isterse onu yaptı.. Canı ne isterse..
Bir Antalya festivali sırasında ayni tatil köyünde kalıyoruz, yıllar önce.. Yanında bir çıtır oğlanla keyif çatıyor, sabahtan akşama, akşamdan sabaha..
Etraf mankenler, üstsüz turistlerle dolu bir kadın cenneti..
Bir ara yalnız yakaladım..
"Bunca çıtırın ortasında bu delikanlıyı nasıl elinde tutabiliyorsun Aysel" dedim.. "Bu işin sırrı ne?.."
İlerde üstsüz güneşlenen bir dünya güzelini işaret etti bana..
"Şuna bak.. Bir de bana.. Gündüz gözüyle farkımız meydanda.. Ama odaya girip ışıklar kapanınca, bu fark kalıyor mu ortada.. O zaman Aysel'in farkı ortaya çıkar oğlum.. Karanlıkta her erkeğin serveti, her kadının güzelliği aynidir. Geriye sadece teknikler kalır.."
Gözü arkada kalmadan gidenlerden Aysel!..