kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tespih çekip stres atıyor!

Yeni Haber
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriye sınırından kaçak olarak geçirilirken yakalanan çaykolik maymun, 2 aydır 4 duvar arasında kalınca depresyona girdi. ..
Stresini tespih çekerek atmaya çalışan Ceyn, canı sıkıldığında odasına paspas çekiyor, kendisine verilen bez parçasını ıslatıp sıkarak demir parmaklıklarını siliyor.

Antakya Belediyesi mezbahanesine yediemin olarak teslim edilen Ceyn, son günlerde agresif tepkiler vermeye başlayınca Park ve Bahçeler Müdürlüğü onun için bir huzur evi yaptırmaya karar verdi.

Ceyn, 4 duvar arasından kurtulmak için Antakya Belediyesi parkı içinde tamamlanma aşamasına gelen yeni yerine taşınmak için gün sayıyor.Günde 30 bardak çay içen Ceyn'in sinirli tavırları yüzünden görevliler de ona son zamanlarda açık çayı veriyor.

Can sıkıntısı yüzünden demir parmakların gerisinde penceresinin önüne oturup sokağı izleyen Ceyn, stresini atmak için odasına paspas çekiyor kendisine verilen bezi ıslatıp sıkarak demir parmaklıklarını siliyor.

Ceyn isimli maymunun sağlık sorunlarıyla yakından ilgilenen Antakya Belediyesi Veteriner Hekimlerinden Ahmet Kilisli, 2 ay boyunca dört duvar arasında ve demir parmaklıklar gerisinde yaşamanın her canlı için kolay olmayacağını belirtti.
Kilisli, "Kaldı ki bu havan tabiatı seven bir tür. Koşması gerek, ağaçlara tırmanması sallanması gerekiyor. Bütün bunlar üst üste gelince bunalıma girdi. Stresli ve agresif tavırlar sergilemeye başladı. Bunun üzerine ona yeni yer yapılamasını önerdik.Yeni yeri hazır olunca en azından buradan daha özgür olacak." dedi
Ceyn'in meşhur olması ile birlikte çeşitli televizyon kanalarından canlı yayına çıkması için teklif aldıklarını söyleyen Kilisli, bu tekliflerden birinin de Esra Ceyhan'dan geldiğini söyledi.

Ancak son zamanlarda Ceyn'in stresli ve sıkıntılı olmasından dolayı gelen teklifi red etmek zorunda kaldıklarını anlatan Kilisli, Ceyn'in mutluluğunun kendilerinin mutluluğundan daha önemli olduğunu ifade etti.

Kabiliyeti ve özelliği ile herkesin ilgisini çeken Ceyn'in bir hafta önce hırsızlar tarafından çalmak isterken polise yakalandığını belirten Kilisli, "Bir otomobille gece Ceyn kaldığı yere gelen hırsızlar demir parmaklıkları kırıp çıkartırken çevre sakinleri tarafından otomobile bindirilirken fark edildi. Bizde aracın plakasını polise verdik. Polis çok uzun sürmeden hırsızları yakaladı. Polis 3 kişi gözaltına aldı. Zanlıların sanıyorum duruşması devam ediyor. Ceyni şimdi çok sıkı koruyoruz." şeklinde konuştu.

Bu arada Reyhanlı'ya bağlı Beşaslan köyü yakınlarında gecenin karanlığından yararlanmak isteyen bir grup kaçakçı, Suriye tarafından kaçak yolla Türkiye'ye gelmek istemişti.

Güvenlik kuvvetlerinin "Dur" ihtarına uymayan kaçakçılar sırtlarındaki yükleri bırakarak Suriye tarafına kaçmışlardı. Reyhanlı 4.Hudut Bölük Komutanlığı ekipleri, kaçakçıların geri çekilmesinden sonra olay yerinde yaptıkları incelemede sigara, çay ve benzeri kaçak eşyalarla karşılaşacaklarını beklerken karşılarına kafes içinde maymun çıkmış ve bir tutanakla savcılığa bildirilmişti.